Šta reći o Veneri u Vodoliji a da nije rečeno? Svi govore kako je sinonim za slobodu, ideje, zabavu, druženje, ma savršena ljubav.

Ovoj Veneri je srce u mozgu, odatle ide ta neka čudna vena do srca. Ako je ne zainteresujete intelektualno ništa od ljubavi i uživanja. Reći joj da je lepa, zgodna, divna… je ravno uvredi. Svaka druga je takva. Reći joj da je otkačena, orignalna, blesava… je kompliment za nju. Izvesti je u restoran sa klasičnom muzikom, poslugom koja je perfektna, umreće od dosade.

Prosuće kafu po sebi da bi se nešto desilo i bilo drugačije. Odvesti je u kafanu, kupiti joj plastični cvet od musavog klinca će je oduševiti dok pije mlako pivo sumnjivog porekla. Tu se dešava život, tu su razni ljudi, boemi, razni mirisi i ukusi, duša. Doduše do ove Venere se teško stiže, jer u svoj svojoj slobodi je vrlo kontrolisana i uvek, ali uvek razmišlja.

 

Ako hoćete da vas zavoli Venera u Vodoliji, budite drugačiji od drugih, svoji

 

Ako vas zavoli i razočara se, neće otići, nije to impulsivna Venera u Ovnu, koja zatvara i otvara vrata svaki čas. Ova Venera će čekati, tražiće odgovore u sebi, vama, svetu, za razočaranje. Imaćete kraj sebe ugašenu slobodu, ugaženu i zamišljenu ljubav koja ćuti, posmatra, razmišlja. Srce je zaključano, nema povratka, samo traži odgovor da bi se oslobodila pitanja u sebi i otišla.

Ako ga ne nađe, neće ni otići, ostaće za vas ugašena, za prijatelje ne. Sa njima će se opuštati, smejati a vi ćete i dalje imati led. Izviniti se joj je uvreda, jer nema objašnjenje. Ona mora da zna zašto je prevarena, zašto ste je razočarali, zašto vas je uopšte volela, zašto…

Kao što rekoh, mozak je ovoj Veneri erogena zona, pročačkajte joj intelekt, zaludite je rečima i biće vaša. To nije vatrena ljubavnica koja će da vrištati u krevetu, ona je iznad toga, ona je obična u svoj svojoj neobičnosti i vrlo kontrolisana.

Ljubav sa njom se održava rečima, konstantim intelektualnim stimulansom, to joj je jedini afrodizijak.
Pa sad neka neko kaže da je ova Venera sjajna ? Treba naoštiriti mozak i jezik da bi se osvojila, i nastaviti je intelektualno osvajati, do kraja života, jer jedino takvu je vredi voleti, jedino takva će vas voleti.

Nije lako, ni malo! Komplikovana je i nepredvidiva kao vremenska prognoza. Ume iz bunta, ako je i sve u redu, da napravi nered da bi se nešto dešavalo a za to treba biti pametan i igrati tu igru.

(astrogrineta)

 

Venera u Vodoliji je jedna čudna Venera, drugo ime joj je “hodajući stres”. I to upravo stres na emotivnom planu. Ova je Venera odličan prijatelj, uživa u komunikaciji sa većim brojem ljudi i uvijek je tu da pomogne. Međutim, čim nasluti produbljivanje emotivnog odnosa, oko sebe postavlja zid, jer ovo je ipak Venera u Saturnovom znaku.

Venera u Vodoliji često ne shvata ili ne primjećuje emotivno udvaranje i svrstava ga pod prijateljsku naklonost. Termin “friendzone” je vjerovatno skovala neka Venera u Vodoliji. Ali ipak, kao grom iz vedra neba, Venera u Vodoliji će vam iskazati ljubav i prijateljstvo podići na viši nivo. Ovu Veneru morate da čekate 100 godina, ali će s vremenom postati najemotivnija i najprivrženija osoba koju poznajete.

Ovo generalno nisu posesivne i ljubomorne osobe, ne vole društvene norme i formalnosti i veze su im poprilično nekonvencionalne, ali kada se jedna Venera u Vodoliji istinski zaljubi, potrebno joj je gotovo svakodnevno iskazivati ljubav.

Tu je ponovo u igri uticaj Saturna, koji zna da poljulja njihovu sigurnost. Zato je najbolje da ih često obradujete nekim malim znakom pažnje, jer vole sitnice, a najviše vole neobične stvari. Venera u Vodoliji se zaljubljuje u “čovjeka iz budućnosti”, izabraće za sebe najvećeg čudaka iz društva, pa će zauzvrat dobiti ili genija ili ludaka.

 

Žene sa Venerom u Vodoliji najčešće privuku visoke, mršavije muškarce, svjetlijeg tena i naglašenih ruku, koji se bave “zanimanjem budućnosti”, a to mogu biti inžinjeri, programeri, naučnici, astronomi…

Muškarci sa Venerom u Vodoliji se zaljubljuju u neobične djevojke, koje bilo da su povučene ili najglasnije u društvu, u svakom slučaju odudaraju po stilu i ponašanju od okoline.

 

Zbog svoje emotivne nestabilnosti i potrebe za slobodom, osobe sa Venerom u Vodoliji naglo ulaze i izlaze iz ljubavnih veza. Zato najčešće ili nikad ne uđu u brak ili u prvom braku shvate da su pogriješili, pa nakon razvoda sreću traže u drugom braku.

 

(Miloš Tomić)

2 0 komentara

Komentariši