Muškarci vole kada je žena čista, samo što oni, pod čistom ženom, ne podrazumijevaju onu koja se svaki čas žestoko izriba – njihovo shvatanje higijene je daleko labavije. A ono što ih nimalo ne oduševljava jeste kada njihova partnerka nakon svakog seksualnog odnosa smjesta otrči pod tuš.

Naravno, ako muškarac ima dovoljno snage posle seksa i raspoložen je za to, možete se zajedno istuširati – ako im nakon vođenja ljubavi nije samo do toga da zadrijemaju (s vama u svom zagrljaju), ili da gricnu nešto slatko, ideja o zajedničkom tuširanju mogla bi da im se dopadne i da bude uvod u još vođenja ljubavi. Međutim, ono što je uglavnom slučaj u situaciji kad žena odmah nakon seksa ode da se istušira (a ne radi se o tome da mora vrlo brzo nekud da ide) jeste da ona i ne razmišlja o zajedničkom tuširanju, samo trči pod tuš. A to muškarca zaboli.

Muškarac se u takvoj situaciji zapita kakav to strašan problem žena ima kad mora tako da otrči pod tuš. Pita se i da li je ona stvarno uživala ili seks smatra prljavim – ili njega smatra nečistim, pa tu nečistoću mora po hitnom postupku da spere sa sebe. I pita se zbog čega ona ne može još malo da ostane u krevetu, u njegovom zagrljaju.
Dešava se da postoji medicinski razlog za ovakav postupak žene, da se ona tako ponaša po savjetu ginekologa – tada ne bi bilo loše reći partneru o čemu je riječ, da ne bi mislio da ga se partnerka stidi ili gadi. Inače, trebalo bi da se upita zašto se tako osjeća, otkud ta potreba da se odmah opere – zar bi petnaestak minuta ili pola sata kasnije činilo baš takvu razliku?

Neke djevojke se ponašaju na ovaj način jer vjeruju da tako smanjuju šansu da zatrudne, ali od neželjene trudnoće se štiti sredstvima za kontracepciju kao što su kondom, pilule, spirala… Tuširanje, pa ni ispiranje tu ne pomaže. Higijena je važna za opšte zdravlje, ali što se toga tiče, ne pravi razliku da li se istuširate odmah posle odnosa ili nešto kasnije.

Dakle, ako i vi odmah nakon vođenja ljubavi trčite pod tuš, razmislite u čemu je stvar – i stavite partneru do znanja da ga se ne gadite, jer stvarno boli kad voljena osoba misli o vama da ste prljavi. Ukoliko postoji neki problem, pokušajte da o tome razgovarate s partnerom ili s nekom drugom osobom kojoj vjerujete, ili, ako je potrebno, sa stručnjakom. Podrazumijeva se da bi partner trebalo da ima razumijevanja ako postoji neki problem, baš kao što bi i on trebalo da razmisli o čemu se radi ako postoji neki njegov neobičan postupak koji vama smeta i povređuje vas.

A onda, jednom kad problem bude riješen, moći ćete i vi da uživate u opuštenom leškarenju pored partnera nakon vođenja ljubavi – to je nešto u čemu u principu uživaju oba partnera.

Nema komentara

Komentariši