Jedno je biti dobra žena koja popušta zarad sklada u vezi ali ne i biti glupa žena koja sve toleriše.

Ne ponaša se lepo prema vašoj porodici i prijateljima

Ukoliko vas poštuje podrazumeva se da će i poštovati vaše najbliže i da neće ograničiti vašu vezu samo na vas dvoje. Ni u kakvoj situaciji ne treba tolerisati nepoštovanje, pogrdne reči i komentare na račun vaših najbližih.

Koristi vaše greške iz prošlosti

Prošlost treba da ostane u prošlosti i nikada je nemojte koristiti kao argument u nekim svađama. Isto tako se očekuje i da vaš partner ne koristi vaše greške iz prošlosti kako bi vas pobedio ili ponizio. Ukoliko to često čini, vreme je da kažete STOP i pokažete mu granicu dokle sme da ide sa svojim komentarima.

Ne pita kako vam je prošao dan

Možda se samo čini kao sitnica, ali pitanje “Dušo, kako ti je protekao dan?” je jedno od esecijalnih kako bi se veza održala. Osoba koja vas zaista voli i poštuje, uvek će biti raspoložena da čuje kako vam je prošao dan, a što je najvažnije setiće se da pita. Ipak sitnice čine život i jednu srećnu vezu.

Zaboravlja na stvari koje vas interesuju

Ne mora da ima perfektnu memoriju, ali ukoliko mu je stalo do vas zapamtiće i stvari koje su vama bitne! Važni datumi, interesovanja samo su neke od stvari koje vi, ali tako i vaš voljeni treba da ima na umu i ne postoji opravdanje ukoliko nešto od toga zaboravi!

Ne osećate se samopouzdano pored njega

Bez obzira da li jeste ili niste, pored svog voljenog treba da se osećate najlepše i najzgodnije na planeti! Dobronamerne kritike i komentari su uvek dobrodošli, međutim ukoliko preovladaju u odnosu na komplimente, ne treba da budete tolerantne ni sekunde!

Ne delite iste stavove i vrednosti

Suprotnosti se nekada zaista i privlače, ali kada birate partnera za ceo život želite nekoga sa kim možete podeliti najintimnije stvari i ko ima slične planove i ciljeve i ko vrednuje iste stvari kao i vi. Omalovažava vaše potrebe ili osećanja.

Ne sluša vas

Dok pokušavate da razgovarate sa njim on čita novine, igra igricu ili gleda seriju. Teme koje mu ne odgovaraju uspešno izbegava tako što se pravi da ih NE ČUJE! Ne treba da dodajemo, zašto ovakvu situaciju ni u kakvom slučaju ne smete ignorisati, a još manje tolerisati!

Ubeđen je da treba da vas popravi

Zapamtite da ste vi pre svega OSOBA, a ne projekat koji treba on ili bilo ko drugi da popravi ili prilagodi sebi! Naravno da nekad treba promeniti nešto zarad boljeg odnosa ili veze, ali to ne znači da treba da se pretvorite u drugu osobu samo zato što neko smatra da to tako treba da bude! i sa šovinistom! Samo se zapitajte da li biste mogli da provedete ceo život s nekim ko će u svakom prilici ponižavati ženski rod?

psihologija

anksioznostbodylanguagebogatstvodepresijaempatijagovortelahoroskophoroskopskiznaciljubavljubomoraljudimastamilionermislimoćmuskaracnarcisoidnostnedostataknlpnovacobavezaoholostosecanjaosmehotacpitanjapomocpromenapsihapsihologijapsihopatapsihopatijapsihoterapijarazmisljanjeresenjeroditeljroditeljstvosamocasimptomidepresijeslavasrecastatusstrahsvettatatekstvladanka218vladarkavoletizenezivotzodijak

Komentariši