Ljude možete privući i svojim šarmom, inteligencijom ili posebnošću, ne morate samo izgledom.

U prošlim decenijama žene su se borile za određena prava. Borile su se kako bi bile cijenjene, poštovane, voljene i uvažene podjednako kao i muškarci. Iako su u velikoj mjeri u tome uspjele, današnje moderne žene ipak idu protiv toga. U čemu je problem?

Mnoge moderne žene su kroz televiziju, medije i društvene mreže shvatile da ako žele uspjeti u životu moraju pratiti “standarde ljepote”. Ti standardi su nas doveli u vrijeme kada skoro svaka djevojka liči jedna na drugu jer kod estetskih hirurga obično odlaze sa istom slikom.

 

Muškarac nema pravo započeti vezu sa ženom kojoj ne želi biti veran

 

Prateći te trendove žena svojim primjerom pokazuje da se žene trebaju posmatrati površno. Nema ništa loše u tome što želite poboljšati svoj izgled, ali nema ni ništa dobro u tome što želite izgledati kao ostale dorađene djevojke smatrajući da ćete samo tako uspjeti u životu ili pronaći dobrog muškarca.

Mnoge moderne žene čine tu grešku što sebe predstavljaju kao predmet, tačnije kao veliku zadnjicu, bujan dekolte ili usta puna hijalurona… Sve su to stvari za koje svi odlično znamo za šta se povezuju – da probude strast, a ne divljenje.

 

Ako želite da vam se neko divi to trebate pokušati sa svojim šarmom, inteligencijom ili posebnošću, a ne tako što ćete pokazati da imate samo nešto površno da prezentujete kao svoju vrlinu. Greška je što se mnoge žene više posvećuju izgledu nego inteligenciji i svom unutrašnjem stanju.

Sreća nije savršena slika na instagramu, sreća je kada se osjećaš voljeno i dobro kada si u najgorem izdanju.

3 0 komentara

Komentariši