Koliko se priča o seksu dokaz je koliko je i važan, a u mnogim pričama ne manjka ni predrasuda. Ovo su najčešće.

STOPALA OTKRIVAJU VELIČINU PENISA

Obično se misli da velika stopala označavaju i poželjnu veličinu polnog organa muškarca, ali nema naučnih osnova za to. Gen hoks, odgovoran za razvoj stopala i prstiju, utiče i na razvoj penisa i klitorisa, ali nema dokaza da su muškarci s većim stopalima obdareniji i kada je dužina penisa u pitanju. Ipak, postoje slabe naznake da je veličina penisa povezana sa visinom muškarca.

MUŠKARCI NEPRESTANO MISLE NA SEKS, TAČNIJE SVAKIH 7 SEKUNDI

Obično je među ženama ustaljeni mišljenje da muškarci samo o seksu misle, tačnije da razmišljaju o njemu svakih sedam sekundi. A to bi značilo da svaki put kad udahnu pomisle, pomisle na seks. Prema tome, muškarac bi na seks pomislio gotovo 6.000 puta u toku jednog danas. Istraživanja su to opovrgnula čak je pokazano da se polovina muškaraca seksa i ne seti svaki dan. Ali razmišljaju o njemu češće nego žene. Polovina muškaraca bar jednom dnevno pomisli na vruće igrice, dok to učini samo 19 odsto žena.

SEKS POMAŽE U MRŠAVLJENJU

Da seks sagoreva kalorija više nego bilo koja rekreacija čista je predrasuda. Seks je umerena fizička aktivnost, koja nije dovoljna za veći gubitak kilograma. Užitak u krevetu prosečno traje oko pet minuta, pa se tokom te aktivnosti potroši oko 25 kalorija.

MLAĐI MUŠKARAC, BOLJI SEKS

Nivo testosterona kod muškaraca najviši je u 18. godini, a estrogena kod žena sredinom 20-ih. Tada je libido najjači, ali to ne znači da su to i najbolje godine za seksualnu aktivnost muškaraca i žena. Učestalost seksa odgovorna je za vrhunac, a muškarci bez stalne partnerke najviše seksa imaju u tridesetim. Muškarci sa stalnom partnerkom vrhunac dosežu u četrdesetim, , a žene najčešće seks imaju u kasnim dvadesetim. Dakle, muškarci kasnije u odnosu na žene dožive svoje najbolje godine.

SEKS, RIZIK ZA SRCE

Rizik od srčanog udara u toku seksa, čak i kod onih muškaraca koji imaju problema sa srcem, nije povišen. Američka studija „Framingam hart“ potvrdila je da su šanse da će umreti od infarkta tokom seksa kod čoveka koji ne puši i nema dijabetes jedan na milion. Oni koji imaju problema sa srcem treba više da se paze, ali ne i da se plaše seksa. Seks je umerena vežba jednaka penjanju stepenicama na drugi sprat ili hodanju na pokretnoj traci u toku pregleda srca.

OSTRIGE SU ODLIČNE ZA LIBIDO

Ostrige važe za afrodizijak, ali ne utiču na libido. Obiluju cinkom koji poboljšava kvalitet sperme, ali ne utiču na seksualnu želju. Tako je i sa čokoladom, koja poboljšava funkciju krvnih sudova neophodnih za erekciju, ali ne diže značajno libido. Naučnici sa američkog Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje procenili su da bi čovek od 59 kilograma trebalo odjednom da pojede 11,3 kilograma čokolade da bi ona delovala kao afrodizijak.

S GODINAMA TESTISI OLABAVE

Testisi s godinama postaju manji i prazniji jer proizvode manje sperme, slabi i njihovo okolno mišićno tkivo. Zbog toga može delovati kao da su spušteniji nego inače. Mišići koji kontrolišu kretanje testisa funkcionišu normalno, pa je i ustaljeno mišljenje da se testisi vremenom spuštaju samo mit.

SPORTISTIMA JE PRE TAKMIČENJA NEOPHODNA APSTINENCIJA

Pre velikih utakmica ili bilo kojih takmičenja sportistima se ne preporučuje seks ili neka druga velika fizička aktivnost. Ipak, naučnici kažu da to baš i nije najbolji izbor. Istraživanja su potvrdila da su muškarci koji su imali seks dan pre velikog takmičenja sledećeg dana imali viši nivo testosterona od onih koji su apstinirali. A to podrazumeva i veću fizičku spremnost.

(boston.com)

Nema komentara

Komentariši