​Godine nisu razlog da očajavate ili s mržnjom gledate svoj odraz u ogledalu. Muškarci vole različite žene, mlađe i starije. Osim toga, muškarci dolaze i odlaze, čak i najbolji od njih nas napuštaju, odlazeći u drugi svet, a žena je sama…

​Mnogi muškarci od 40+ su svesni da im veza istih godina više odgovara od mlade nimfete. Međutim, sa dosadom kažu da se u ovom dobu ženski izgled menja.

 

Koje promene su ih najviše uznemirile?

 

1. Kratka frizura

Uprkos tome što svi stilisti jednoglasno savetuju dame otmenih godina da ne nose dugu kosu, i podrugljivo ih nazivaju „starije sirene“, muškarci su bili nepokolebljivi. U bilo kom uzrastu, kod žena više vole dugu kosu nego kratku. A kratka frizura se skoro nikada ne dopada.

Tako da, ako je vaša kosa ostala gusta i zdrava, onda nema potrebe da prelazite na kratku frizuru. Čak i ako se vaše godine ne mogu nazvati mladim.

 

2. Prekomerna težina

Ovo je najuočljivija metamorfoza koja se javlja kod polovine žena zrelog uzrasta. Skoro svake sekunde dobijate višak kilograma, pa čak i gojaznost. Ovo je nacionalni problem, da budem iskrena.

Stalni stres stanovnika grada, loša ekologija, nekvalitetna hrana negde posle 30 godina nastoje da nas pretvore u tetke. Međutim, nemojte odustati. Uvek možete naći vremena za šetnju parkom, posetu bazenu ili laganu gimnastiku, ako želite. Da, hranu treba držati pod kontrolom. Muškarci su muškarci, ali zdravlje neće biti suvišno.

 

3. Loši zubi

Ništa ne stari ženu kao par zuba koji nedostaju, zlatne krune ili očigledan karijes. Međutim, ovaj problem se nalazi kod mnogih veoma negovanih dama. Iz nekog razloga, mnogi ljudi misle da je bolje potrošiti dodatnih sto hiljada na bundu ili zlato nego obezbediti prijatan osmeh. Muškarci uopšte ne dele ovo mišljenje.

4. Brkovi

Takođe, mnogi predstavnici jačeg pola primećuju izdajničke brkove iznad gornje usne kod starijih dama. Neki, zaista, imaju malu dlaku iznad usne tokom menopauze. Danas, međutim, brkove nije potrebno brijati ili depilirati. Problem se prilično efikasno rešava uz pomoć laserskog uklanjanja dlaka.

 

5. Ravni đon

Mnogi muškarci se žale i da starije dame više vole malu potpeticu, pa čak i cipele bez potpetice, poput baletanki ili čak papuča. Smatraju da je za takvo ponašanje kriva isključivo naša ženska podmuklost. Ali razumemo da su razlozi mnogo dublji.

Uprkos protestima muškaraca, ne bih preporučila stalno nošenje štikle ni mladim, a posebno starijim damama. Iako za svečane događaje u restoranu možete napraviti izuzetak.

6. Velika torba

Iznenadilo me je da mnogi muškarci bukvalno mrze ovaj zgodan dodatak. Čak sam pročitala studiju koja je naučno dokazala da je veća verovatnoća da će se ugledati žena sa malom torbicom. Žene sa velikom torbom za kupovinu percipiraju se kao udate, imaju decu i potpuno aseksualne.

 

7. Evaluativni izgled

Međutim, muškarci su jednoglasno prepoznali najstrašnije u izgledu zrelih dama… izgled.

Sa njihove tačke gledišta, starije žene ih gledaju isuviše zahtevno, i vide sve njihove nedostatke. Mnogo je prijatnije laskati na uši mlade devojke – ona ​​još uvek ne razlikuje istinu od laži, i ne razume koliko koštaju vaše cipele. Ova okolnost plaši muškarce i uznemirava, pa bi možda trebalo dublje sakriti vašu sposobnost da razumete muškarce…

Takođe bih dodala da godine nisu razlog da očajavate ili da sa mržnjom gledate svoj odraz u ogledalu. Muškarci vole različite žene, mlađe i starije. Osim toga, muškarci dolaze i odlaze, čak i najbolji od njih nas napuštaju, odlazeći u drugi svet, a žena je sama…

 

Autor:Iana Kubaeva, bebamur.com

1 Komentar

Komentariši