Ako već želite zadržati muškarca pored sebe ne koristite pogrešne taktike koje vas nigje ne vode.

Ljubav ne zna za uslove i naređenja, ali naš um zna i uvijek na svoj način reaguje na njih. Dok neki misle da će naredbama uspjeti navesti partnera da se ponaša onako kako oni žele – drugi su ubjeđeni da je to jako loš pristup, što u većini slučajeva i jeste.

“Što više ugađaš ljudima manje te cene – okrenite ploču”

Prvo, normalna i stabilna veza zahtijeva kompromis i prilagođavanje, što znači da sve suprotno od toga vodi u problematičnu i nestabilnu vezu. S time, komandovanje i nametanje svog mišljenja ne samo da je pokazatelj sebičnosti već je i veliki uzročnik zašto neke veze propadaju.

Muškarci generalno ne vole da se osjećaju zarobljeno ili ograničeno, pogotovo ne oni koji vole da imaju svoju slobodu. A mnoge žene čine baš to – postavljaju uslove muškarcu i tako dobijaju kontra efekat od onoga koji su htjele postići. Međutim ni to nije najveći problem.

Život sa sebičnim muškarcem je kao da imate sve – a nemate ništa

Najveći problem je to što muškarci nisu jaki na riječima i ne znaju direktno objasniti da im se to ne dopada, već svoje nezadovoljstvo ispoljavaju kroz inat i “nestašluke”. Tako na primjer kada se desi da žena zabrani muškarcu da izlazi on će namjerno činiti nešto što zna da se njoj neće dopasti.

Umjesto da joj objasni da ne toleriše njen pristup i zabrane, on će se inatiti njenim riječima i činiti sve protiv onoga što ona želi. To je često najveća barijera u odnosu muškarca i žene. Žena koja zabrani muškarcu svaku interakciju svog muškarca sa drugim ženama rizikuje da ga navede da to još više želi.

Da li imate strah od napuštanja?

Postoji dobra stara izreka “Zabranjeno voće je najslađe” i zbog toga ljudi često najviše priželjkuju ono što misle da im je zabranjeno. Ako vam neke stvari smetaju kod vašeg partnera nikad ne započinjite razgovor sa komandovanjem i uvođenjem zabrana.

Umjesto toga počnite razgovor na sljedeći način “Zaista mi ne prija da se tako ponašaš, jako me povrijeđuje to”. Ili “Voljela bih da se ne dopisuješ sa drugim ženama, to me zaista jako boli i narušava moje samopouzdanje”.

Blag ton i lijepa komunikacija će uvijek napraviti bolje rezultate od komandovanja i lošeg pristupa problemu.

1 Komentar

Komentariši