11 GODINA

U ovim godinama dečaci polako postaju muškarci, dve godine pre nego što je generacija njihovih očeva ušla u pubertet, kažu naučnici sa Harvarda. U proseku devojčice postaju sa 12 godina.

 

14 GODINA

Sa 14. godina dečaci će već početi da se briju. Njihov glas će postati dublji, a glasne žice deblje. Takođe, u ovom periodu dobiće naglo na težini.

 

15 GODINA

Većina dečaka sa 15. godina ima svoj prvi seksualni odnos, u proseku nekoliko meseci pre devojaka. Neke studije su pokazale i da 31 odsto dečaka čak i ranije stupa u seksualne odnose.

 

18 GODINA

U ovom periodu nivo testosterona, koji je zaslužan za seksualnu želju, na najvišem je nivou, a nakon čega već u dvadesetim počinje blago da opada. Po ulasku u tridesete opadaće za 2 odsto na godišnjem nivou.

 

22 GODINE

Poznato je da ženama brže otkucava biološki sat, ali istraživači su utvrdili da se kod muškaraca kada napune 22 godine brzina spermatizoida kojima se kreću kroz ženske reproduktivne organe samanjuje za 0.7 odsto godišnje u odnosu na njihovu prosečnu brzinu od 5 mm u sekundi. Ta pokretljivost je ključna kada je u pitanju muški fertilitet.

 

29 GODINA

Bez obzira da li su u stabilnoj vezi ili nisu u vezi uopšte, zahvaljujući jakom libidu, ovo je period kada muškarci u proseku imaju najviše seksa.

 

32 GODINE

U proseku većina muškaraca do oltara odlazi sa 32. godine. Uprkos stereotipnom mišljenju da muškarci ne vole obaveze, istraživači su u tvrdili da su upravo oni tikoji prvi kažu “volim te”. Njim aje potrebno 88 dana da izgovore te reči, a ženama čak 134. Ovo je i period kada muškarci najčešće postaju očevi, u poređenju sa ženama koje se u ulozi majke ostvaruju dve godine ranije.

 

35 GODINA

Većina muškaraca u ovim godinama počinje da brine da će izgubiti kosu, a nasledni gubitak kose pogađa 40 odsto muškaraca.

 

37 GODINA

Ovo je period kada muškarci imaju najviše samopouzdanja.Ne smao da će izgledati dobro, već su u uovom periodu njaveće šanmse da obavi neke od veliki životnih zadataka – da se oženi, skući ili dobije dete.

 

40 GODINA

Šanse da postane otac smanjuju se sa ulaskom u četrdesete. Studija sa Univerziteta Kolumbija pokazala je da su šanse za pobačaj veće za 60 odsto ako otac ima više od 40 godina, u poređenju sa muškarcima u periodu od 25 do 29 godine.

 

41 GODINA

Kriza srednjih godina nastupa u ovom periodu. Tada muškarci počinju da brinu i da što im se brada i kosa proređuju, kao i kvalitet zuba.

43 GODINE

Ovo je i vreme kada se muškarci najčešće razvode prvi put. Žene to rade prvi put obično u 40. godini života.

 

49 GODINA

Muškarci će najverovatnije prevariti suprugu sa 49. godina. Takođe, u ovim godinama velika je verovatnoća da će se ugojiti. poređenja radi, žene najčešće varaju sa 28. godina, pre nego što uđu brak i dobiju decu.

 

50 GODINA

U ovom periodu muškarci će najviše zadrađivati, ali će im libido opadati. U proseku sa 50. godina prvi put počinju da koriste vijagru i imaju bar jedan zdravstveni problem, ako što su krvni pritisak ili povišen holesterol.

 

53 GODINE

Sa 53. godine, muškarci misle da više nisu seksi.

 

64 GODINE

U proseku, muškarci odlaze u penziju sa navršenih 64 godine i sedam meseci života.

70 GODINA

Kažu da seks postaje bolji sa godinama, a da je stvarno tako potvrđuje i sve veći broj sedamdesetogodišnjaka koji tvrde da imaju ispunjen seksualni život. Sedam od deset muškaraca u ovim godinama još ima redovne odnose, tvrde britanski naučnici.

 

78 GODINA

Istraživanja su pokazala da je životni vek muškaraca danas duži nego ranije, pa se očekuje da će većina doživeti 78 godinu.

 

A žene….

 

Od perioda tinejdžerke, kada devojčica postaje svesna svoje ženstvenosti pa do penzionisanja, istraživači navode sledeće prekretnice u odrastanju pripadnica lepšeg pola.

U proseku, oko 12. godine devojčica postaje žena. Tada dolazi prva menstruacija, i hormoni počinju da utiču na telo. Ovaj početak umnogome zavisi i od gena.

Sledeća prekretnica je 14. godina, kada hormoni “divljaju”, svaka devojčica smatra da je neshvaćena, i da su njeni problemi najgori. Tada dolazi do prvih poljubaca, ljubavnih veza, šminkanja kao i do prve konzumacije alkohola.

 

16 GODINA

Prema istraživačima najbitnija godina za žene. Period kada devojčica postaje žena, i gubi nevinost. Iako je ova godina prosek, ona najčešće zavisi od okruženja u kome devojčica odrasta.

U svojoj godini punoletstva, devojka je već seksualno aktivna, i time dolazi do novih iskustava, pri čemu se susreće sa prvim orgazmom.

Iako je 16. godina prosek u kojoj devojke izgube nevinost , istraživači su istakli da one devojke koje do 20. godina ne izgube nevinost, imaju veće šanse za srećnim i uspešnim vezama. Oni ukazuju da su muškarci do tada već seksualno i ljubavno sazreli i time je procenat uspešnih veza veći. Takođe ukazuju da žene koje su čekali na svog prvog partnera do dvadesete su često intaligentnije žene sa većim uspesima na poslovnom planu.

 

22. GODINA

Godina kada se žena oprašta sa svom ukusnom hranom iz detinjstva. Čula ukusa se drastično menjaju, te vam sigurno neće pasti na pamet da pojedete kutiju gumenih bombona.

 

25. GODINA

Ona kada je žena već potpuno svesna svoje seksualnosti, i vredno radi na savršenoj liniji i izgledu.

27. i 28. GODINA

Godina kada krećete zajednički život sa svojim partnerom je 27. , a ukoliko pripadate trećini ispitanih srećnica, onda je vaš partner i vaša prva ljubav. Godina prvih prevara za one koji s u dugim vezama je je 28. godina.

29. GODINA

Našli ste savršen dom, stvoren za veliku porodicu i život u harmoniji. Znači, u 29. ste godini.

30-34. GODINA

Od 30. do 34. godine žena postaje najbitnije biće u nečijem životu. Postaje mama.

 

35.-40 GODINA

Nakon bajke, dolazi stres. Usled povećanih obaveza oko dece, i pokušavanja da vrati svoju karijeru na pravi put, žena se susreće sa najviše stresa u periodu od 35. do 40. godine. To je takođe period kada je žena najbolje plaćena, ali se nerado i razvodi.

 

47. GODINA

Godina kada prosečna žena baca svoj stari bikini. U ovoj godini žena počinje da se brine kako sve na njoj kreće da “visi”.

 

POSLE 50. GODINE

Početak šeste decenije označiće drugu veliku radost u ženinom životu. Postaje baka. Ali uz to, i fizički se pretvara u baku jer kosa primetno sedi.

50.-52. GODINE
Od 50. do 52. godine je period koji najčešće najčešće označava menopauzu. To je takođe i period kada partner zaboravlja da otvori vrata ispred žene ili da joj udeli kompliment. Možda je baš to razlog što se žene u ovim godinama najčešće opredeljuju za plastičnu operaciju.

 

55.-58. GODINE
U periodu od 55. do 58. žena kreće da uživa u malim stvarima. Pauza za ručak na poslu traje duže, a u 60 odsto slučajeva vraća se strast u vezI sa životnim partnerom.

 

POSLE 60. GODINE

Od 60. do 65. godine žene se većinom penzionišu. Rezultati istraživanja pokazuju da u ovim godinama, žena ponovo proživaljava mladalačku ljubav.

Nema komentara

Komentariši