Možda je vaš stav da uspešno korišćenje zakona privlačenja znači biti sposoban manifestovati trenutno sve ono što želite, ali mi ćemo vam danas ponuditi nešto drugačiju perspektivu.

Šta ako uspešno korišćenje zakona privlačenja znači pronaći način da svaku situaciju preokrenete u pozitivnu, ili barem prihvatljivu?

U nastavku navodimo tri načina kako da to počnete raditi u svom životu:

 

Gledajte na uspeh na novi način

 

Navikli smo gledati na novac kao simbol uspeha da smo i zaboravili da postoje drugi vidovi uspeha – od kojih su neki daleko vredniji od novca. Nema ništa loše u tome da imate mnogo novaca i drugih materijalnih stvari, ali oni nikako nisu jedini vid obilja i uspeha.

Iskustvo može izgledati manje važno od novca na prvi pogled, ali zajedno sa iskustvom dolazi i znanje i samousavršavanje – koje znatno podiže naš potencijal zarađivanja na svakom polju. Biti dovoljno strpljiv da bi naučili i dobili iskustvo kako bi mogli uživati u plodovima svog rada kasnije, jedna je od najboljih investicija u budućnost.

 

Prepoznajte mogućnosti u svakoj situaciji

 

Često se osećamo frustrurano kad stalno ponavljamo iste destruktivne obrasce i dobijamo iste nezadovoljavajuće rezultate, ali znajte da u svakoj teškoj situaciji postoje razne mogućnosti. Umesto da se trudimo izbeći svaku negativnu situaciju, bolje bi bilo da razmislimo kako bismo ih mogli okrenuti u nešto što će nam koristiti.

Fokusirajući se na mogućnosti, umesto na frustraciju, naša kreativnost postaje veća i ideje se nove stalno stvaraju. Preduzeti akciju prema tim idejama će stvoriti nove mogućnosti, i pre nego što se snađemo naše teške okolnosti će se transformisati u iskustvo koje menja život.

 

Deluj umesto da previše analiziraš

 

Preterano analiziranje ciljeva i planova je česta destruktivna navika koju ima većina ljudi. Planiramo, pripremamo se, još planiramo… i nikako da krenemo sa akcijom. To se najčešće događa kad pokušavamo izbeći opciju neuspeha. Izgleda sigurnije pričekati dok nemamo namešten i isplaniran svaki korak plana pre nego što krenemo napred.

Nažalost, što duže čekamo da se počnemo kretati napred, postaje teže pokrenuti se uopšte. Jedna od najmočnijih navika koju možemo udomiti je konstantna voljnost za kretanjem napred čak i kad ne znamo celi plan unapred. Prilagođavanje plana koji je već u pokretu je mnogo lakše nego pokušavati kreirati savršeni plan na papiru.

2 0 komentara

Komentariši