Vec smo objasnili da je prema tvrdnji da sve mora imati svoju suprotnost , Severni mesecev cvor benefik a Juzni mesecev cvor malefik. Ovo je samo po tom osnovu tacno inace je tacno da su oba meseceva cvora malefici.
Severni mesecev cvor daje iluziju, opsesiju i sve uvecava brzo i u negativnom smislu .
Mesec predstavlja emotivnu reakciju na spoljne nadrazaje , to je nas UM u kojem su smestene sve reakcije koje mozemo koristiti. Ono cega nema to ne prepoznajemo i ne reagujemo. Sa onim cime raspolazemo predstavljamo sebe.

Mesec predstavlja i majku.

Kada Mesec ostvari konjunkciju sa Severnim mesecevim cvorom on utice tako sto blokira sve pozitivne efekte odnosno reakcije naseg UMa a kako to nije trajna pozicija i samim tim trajan hendikep, osoba se oslobadja tog uticaja u godinama koje se pominju i za Sunce, oko 35.
Konjunkcija ugrozava i majku , njeno zdravlje medjutim i to ne mozemo pripisati kao nekakvu gresku Natusa vec je to takva postavka u astroloskoj karti .Obratite paznju i na sam odnos Natusa i majke koji je sa nedostatkom bliskosti, udaljen. Ova konjunkcija takodje moze predstaviti uspesnu majku u karijeri, uticajnu u drustvu jednom recju dominantnu. Isti je slucaj i kada Natus uspostavi emotivne veze , ova konjunkcija utice da se u tim vezama ponasa opsesivno narocito ako se ova konjunkcija ostvaruje u 1. ili 5. kuci .
Ostvarenje ove konjunkcije u 12. kuci moze biti tumaceno dvojako i da bi se to za kratko vreme diferenciralo nije lose pitati Natusa o njegovim vizijama. To je najbrzi put do razresenja konjunkcije. Ona dobra strana pozicije ove konjunkcije u 12. 3. i 5. kuci je nesporan spisateljski kvalitet Natusa. To su izuzetni pisci.
U planetarnim periodima ovih planeta je moguce prisustvo depresije. U odredjenim aspektima u koje je ukljucen i Mars moze uciniti osobu agresivnom jer Severni mesecev cvor je iluzija on uvek nerealno prikazuje stvari pa tako i intenzivira reakcije Natusa.
Vazno je naravno ustanoviti u kojem znaku se ostvaruje konjunkcija jer to potpuno menja objasnjenje ponasanja Natusa.
Osim toga vazno je obratiti paznju na dodatno aspektovan Mesec od strane malefika jer to stvara ozbiljan problem.
Za Mesec su vezani parametri koji odredjuju dostojanstvo Meseca kao sto su uvecanje svetla i umanjenje svetla pa se izvode zakljucci o maleficnosti i beneficnosti Meseca. Da to u najblazem sada ne razmatramo ?
Ovde se radi o sjaju i Mesec je na nekoliko stepeni od punog Meseca sjajan i jak . Nije najbolja pozicija Meseca u tacki Punog Meseca zato sto je u opoziciji sa Suncem i njegova najbolja pozicija jeste aspekt trigona sa Suncem. Medjutim posmatrajte uvecanje sjaja Meseca sve do aflikcije od Sunca .
Kada se Mesec nadje u toj poziciji i u konjunkciji sa Severnim mesecevim cvorom ta osoba bi trebalo da ukoliko je poslovno zainteresovana sto vise dolazi u direktan kontakt sa drugima.
Konjunkciju Severnog mesecevog cvora posmatrate samo do 5 stepeni udaljenosti .

Nema komentara

Komentariši