Juzni mesecev cvor je po opisu bezglavi deo i zato sto nema glavu nema ni kako da kazemo nista od onoga sto moze pomoci orijentaciji u zivotnim aktivnostima. On ne daje orijentisanost.
Zato sto nema orijentaciju u kom smeru ce ici , natus pokazuje ceste promene raspolozenja.
Juzni mesecev cvor ima tu sposobnost da izvlaci energiju, setite se konjunkcije sa Suncem gde je prisutna nedostajuca ambicija kod natusa.
Juzni mesecev cvor predstavlja jedno znanje i iskustvo koje takvo kakvo je iz proslih zivota predstavlja bazu informacija. To je jednom recju malefik koji daje priliku da potvrdimo to sto znamo iz proslosti ali i da zaokruzimo ono sto nije zaokruzeno u proslim zivotima.
Od onoga sto ce biti zaokruzeno u ovom zivotu natus nece imati materjalne koristi.
Osoba sa ovom konjunkcijom je u mladosti posebno vezana za majku. Ako je Mesec dobro aspektovan od Sunca osoba ce dobiti podrsku majke.
Mesec je povezan sa Umom , emocijama, javnoscu….
Mesecom je predstavljena osim majke i baka .
Mesec predstavlja i nas stomak i hranu.
Mesec je povezan i sa nasim proslim zivotima.
Pozicija Meseca u Natalnoj karti predstavlja mesto gde zelimo da osetimo stabilnost, zadovoljstvo, srecu a isto tako gde se nalazi Mesec to je mesto gde su nase potrebe da se osetimo emocionalno izbalansiranim. Emocianalna izbalansiranost znaci – Mir u sebi i sa sobom.
Mesec pokazuje na majku ali i na zensku osobu koju natus zeli da ozeni.
Kada je rec o majci ova konjunkcija pokazuje ili odsustvo majke iz dusevnih razloga ili smrt majke ili je natusa podizao otac.
Ako je konjunkcija prikazana u 4. ili 8. kuci ona moze znaciti nedostatak u domu ili smrt ali i bolest s tim sto se bolest odnosi na samog Natusa .
Kada smo kod bolesti, koliko god da zvuci zastrasujuce ove osobe cesto pate od sizofrenije ali sa juznim mesecevim cvorom u 8. kuci moguce da imaju i neuobicajene vizije. Kakve vizije , to povezite sami ako se prisetite da je Juzni mesecev cvor u simbolici prikazan bez glave.
Inace ovo povezivanje daje jednu vrstu emocionalne distorzije i ova osoba ne pokazuje emocije. Ima averziju prema emocionalnim stegama.
Dodatni aspekti koje Mesec moze da gradi istovremeno su posebno vazni jer unekoliko menjaju znacenje same konjunkcije.
Mesec je Um u kojem su smestene emocije kojima reagujemo na spoljni svet.
Osoba koja ima ovu konjunkciju u svojoj natalnoj karti ima stalni unutrasnji nemir, nemir u glavi.
Juzni mesecev cvor je kriticar, perfekcionista i iz tog razloga je ta osoba kriticki nastrojena i prema licnom razmisljanju. To gledano sa strane deluje kao da pokazuju izvesnu dozu sumnjicavosti i nesigurnosti u sebe same a u stvari je to zelja da svako resenje bude do perfekcije.
Medjutim postoje i druga primetljiva ponasanja i ceste oscilacije tako da je natus cas veseo a cas tuzan , cas vedar cas smrknut.
Ako je 1. kuca horoskopa manifestacija natusa i kako ga vidi okruzenje a 12. ono sto je skriveno, prisustvo konjunkcije Juznog mesecevog cvora u tim kucama pokazuje upravo ono sto je uocljivo a to je nedostatak samopouzdanja u nastupu i nedostatak samopouzdanja u realizaciji ideja. Jer ne zaboravite da je 12. kuca priprema a 1. realizacija .
Ove osobe iskazuju depresiju medjutim razloge za takva stanja je jako tesko ustanoviti. Tu je i objasnjenje tog nedostatka orijentacije tako da i sam natus nema odgovor zasto je takav ili onakav.
Mesecevi cvorovi su na odredjen nacin zasencenja gde ni u jednom slucaju mi ne sagledavamo jasno ono sto nam se nudi niti delujemo jasno kao kada ih ne bi bilo. Oba meseceva cvora ometaju i daju zasencenje planete u konjunkciji. To zasencenje prestaje posle 35. godine kada u ovom slucaju juzni mesecev cvor ukloni eklipsu preko Meseca .
Juzni mesecev cvor je povezan zakljucili ste vec sa gubicima , ono cega vise nema i ono sto je proslo pa tako mozemo izvesti zakljucak da konjunkcija sama po sebi predstavlja ekstremno jako povezivanje ali u smislu gubitaka. Posto nam Juzni mesecev cvor znaci nematerjalno onda su ti gubici veliki u nematerjalnom smislu . nedostatak sigurnosti na primer, gubitak majke…..
Ovde nece biti primera nekih poznatih osoba sa konjunkcijom Juznog mesecevog cvora ali ce u knjizi biti ovakvog objasnjenja iz kojeg ce biti jasno da upravo zbog osecaja nesigurnosti koja ih prati one ulazu ogroman napor da obezbede sebi upravo sigurnost.

horoskop

anksioznostbodylanguagebogatstvodepresijaempatijagovortelahoroskophoroskopskiznaciljubavljubomoraljudimastamilionermislimoćmuskaracnarcisoidnostnedostataknlpnovacobavezaoholostosecanjaosmehotacpitanjapomocpromenapsihapsihologijapsihopatapsihopatijapsihoterapijarazmisljanjeresenjeroditeljroditeljstvosamocasimptomidepresijeslavasrecastatusstrahsvettatatekstvladanka218vladarkavoletizenezivotzodijak

Komentariši