Pred vama će se otvoriti ceo svet čim se sami otvorite pre njega.

Ništa ne ostaje isto. Sva bol, briga i žaljenje koje sada osećate neće značiti apsolutno ništa za nekoliko godina. Okolnosti se menjaju. Rastete, učite i savladavate teškoće.

Jednog dana jednostavno ćete se okrenuti i razumeti zašto ste morali da prođete kroz sve to i zašto vam je srce trebalo da bude slomljeno. Želim da znate da sve sa čim se suočte nije zauvek.

Vaša priča imaće drugačiji kraj. Nada je negde blizu, samo trebate da otvorite oči i pronađete je. U svetu još uvek postoji mnogo razloga da nastavite dalje, smeškajući se, ustajući i pokušavajući ponovo. Možda će vam biti teško da poverujete u to, ali u vama postoji ogroman potencijal za veličinu. Upravo počinjete svoje putovanje. Vaše snage se postepeno otkrivaju.

Samo trebate da date malo vremena. Budite strpljivi. Ponekad ćete imati osećaj kao da ste zaglavili na jednom mestu. A ponekad ćete biti frustrirani zbog stvari koje su izvan vaše kontrole.

Samo čekajte. Sačekajte da vam život postane bolji. Još ste vrlo mladi. Imate još nekoliko decenija da usavršite svoje veštine i izgradite se od nule. I samo vas podsetim da ne zaostajete za svima ostalima samo zato što još niste postigli ono što želite. Svako ima svoj životni put. I jedina osoba na koju se trenutno morate fokusirati se ste vi.

Radite na svojoj samosvesti. Otkrijte šta vam odgovara, a šta ne. Veoma je teško ostvariti svoj san. Bićete iscrpljeni i zbunjeni. Želećete odustati, odstupiti i započeti ispočetka. Put do sna nije ravna linija, ali shvatićete da je to vredelo kada postignete ono što želite, jer na svetu nema ništa bolje od uspeha.

Zato vas podsećam da vas u budućnosti očekuju velike, nezamislive stvari. Inspirišite druge ljude i oni će vas gledati sa poštovanjem. Deca će vas videti onakvim kakvim žele da budu kada odrastu. Sreću ćete pronaći u svojoj strasti, pravednosti i principima. Neće svi ljudi postati vaši fanovi, a vi ćete ceniti sve koji veruju u vas.

Pred vama će se otvoriti ceo svet čim se sami otvorite pre njega.

Više vas neće zastrašiti vaša ranjivost, nežnost i otvoreno srce. Naći ćete prave ljude koji će vam izliti dušu ispred. Pustićete ih unutra. Iznenadićete se kada saznate koliko je ugodno deliti svoje misli i osećaje sa drugima.

Podsećam vas da ćete pre ili kasnije naći nekoga ko će pokušati da postane deo vašeg života. S tom osobom ćete se prestati plašiti starosti i usamljenosti. U vama će se probuditi osećaj ugode svaki put kad bude tu oko vas. I gledaće vas tako pažljivo da će vam srce omekšati kao pamuk.

Budućnost je neizvesna. A ponekad je čak i strašno razmišljati o tome. Ali nije li divno ne znati šta se dalje dešava? Ne znam kako da se pustite i samo poverenje vam daje slobodu? Možda nećete želeti da budete gde ste i imate šta sada imate, ali tu sam da vam kažem da ćete jednog dana biti važni. Jednog dana naći ćete se u mestu koje ćete nazvati domom. Takođe ćete provesti ostatak svog života s nekim ko vas voli zbog onoga ko ste. I sve će vam se činiti normalno.

Za sada, samo zadržite ovaj zrak nade i nastavite dalje.

Vladarka

1 Komentar

Komentariši