Muškarci su fizički jači. Ali iza ove snage se kriju strahovi koje možda ne žele ni sami sebi da priznaju. Razlog za to je njihov ego i potreba za priznanjem od strane partnera ili porodice.

Treba da znate da muškarci nisu ni upola toliko hrabri kao što mislite. Svaki od njih ima skrivene svoje strahove. Ovih sedam stvari se većina muškaraca plaši, a ne želi da prizna. Žene bi trebalo da znaju njihovu tajnu, kako bi znale da se izbore sa tim. One koje poštuju muške strahove mogu da očekuju iskrenu i duboku ljubav zauzvrat.

 

1. Muškarci se plaše da će žene imati uspešniju karijeru

U većini slučajeva, muškarac će reći da podržava svoju partnerku u izgradnji karijere, ali u dubini duše ipak misli drugačije. On će stati uz nju, ali samo pod uslovom da je daleko iza njegovog uspeha. Neće tako lako prihvatiti da je žena na višoj poziciji, kao i da ima veću platu. Razlog za to je njihov lični osećaj inferiornosti i beskorisnosti.

Ipak, vaš muž ili dečko vam neće nikad priznati istinu. Za njega su u pitanju drugi razlozi – na primer, zabrinutost da biste mogli da zanemarite porodicu zbog karijere. Šta onda žene da rade? Poštujte ego svog muškarca, ali se držite svog posla. Jednostavno ne pričajte o tome i izbegavajte da često pominjete svoju pozamašnu platu. Budite pametne.

 

2. Muškarci se plaše gubitka samopouzdanja

 

Generalno ih užasava pomisao da su u nemogućnosti da kontrolišu izvesne situacije. Na primer, kada muškarac nije u stanju da zadovolji ekonomske potrebe porodice, to je za njega noćna mora. Tada misli da je gubitnik. Kako ne bi izgubio samopouzdanje, potrebno je da ga podržite, cenite i slušate. Tako najverovatnije neće ni doći u situaciju da propadne. Iza svakog uspešnog muškarca uvek stoji pametna žena.

 

3. Muškarci se plaše gubitka posla

 

Muškarcima je teško da razgraniče privatan život od posla i karijere. Gubitak posla je za njega ujedno i gubitak ponosa i identiteta. Nezaposlenost je za njega propast i često ne zna kako s tim da se nosi.

Ovo je ujedno i razlog zašto će muškarci pretpostaviti kancelariju i posao obećanju da će vas odvesti na večeru ili u kupovinu ili čak odlasku po decu u školu. Oni smatraju da su glava porodice i da je njihov posao izvor prihoda u porodici. Zato im je to prioritet i ne mogu da shvate zašto se ljutite oko takvih stvari. Morate biti veoma vešti kako biste ga naterali da učestvuje u porodičnim aktivnostima.

 

4. Muškarci se plaše nesposobnosti

 

Za njega je udarac čekićem kada mu žena kaže da je nesposoban. Ovakva osuda od strane partnera direktno utiče na gubitak samopouzdanja. Budite iskreni u svojim kritikama, ali i mudri. Bolji način je da ga prvo pohvalite ili preuveličate nešto što vam se dopalo, a zatim nastavite sa objašnjenjem šta treba da učini da bi bio uspešniji. Morate znati kako da ga motivišete, kako bi povratio svoj entuzijazam.

 

5. Muškarci se plaše gubitka sekualne želje

Smanjena seksualna želja ili njen potpuni gubitak je najveća katastrofa koja može da ga zadesi. Oni smatraju da bi u tom slučaju njihov brak zapao u krizu i uz to se javlja strah da bude ostavljen. Sigurni su da će žena potražiti zadovoljstvo u naručju drugog. Tada dolazi u situaciju da koristi razne tablete, bez nadzora lekara, a to može biti veoma opasno. Kako se muškarci ne osećaju prijatno da govore o svojoj seksualnosti, žene moraju biti te koje će pokrenuti temu. Ali morate biti veoma obazrive. Najvažnija je dobra komunikacija i uzajamno razumevanje.

 

6. Muškarci se plaše izvinjavanja

 

Muškarci imaju ulogu vođa i zaštitnika još od detinjstva. Iz tog razloga se drže svog autoriteta. U većini slučajeva teško im je da priznaju krivicu ili grešku i pre će upasti u raspravu ili svađu sa partnerom. Najbolji način za rešenje ovakve situacije jeste da razgovarate sa njim kako bi se tenzija stišala. Muškarac svoje kajanje ne iskazuje rečima, ali ako promeni svoj stav u vezi sa nečim, shvatite to kao njegov način da pokaže da je shvatio da je pogrešio.

 

7. Muškarci se plaše testova plodnosti

 

Jedan od najvećih muških strahova, pored ženidbe. Retko koji muškarac pristaje na ovakva ispitivanja. Potreban vam je poseban pristup, a informaciju o njegovoj eventualnoj neplodnosti ne sme znati niko osim vas. Morate mu objasniti da tim testiranjem ne dovodite u pitanje njegovu muškost, već da jednostavno tražite rešenje vaših zajedničkih problema. Uverite ga da se ništa neće promeniti u vašem odnosu, kakvi god rezultati bili.

Nema komentara

Komentariši