Za mnoge žene ovakva situacija i dalje predstavlja problem. Možda je reč prejaka. Neugodnu situaciju, nešto što iritira. Muškarci su, ili barem dobar deo njih, odavno prošli kroz nešto što bi se moglo nazvati beauty inicijacija. Dobar set za brijanje, toaletna voda i parfem kao “sve i svja” muške nege odavno su prošlost.

Da nisu, prošle godine svetom ne bi “prošetao” lamberseksualni trend koji u muške redove vraća drvoseču, oličenje iskonske muškosti ogrnute kariranom košuljom dok je sve ostalo montirano da izgleda kao čisto oličenje prirodnog. Sirovog.

 

Sirova muškost ne trpi premaze, boje i lakove, ništa što bi oslabilo njenu osnovnu snagu.

 

I za veliki deo žena to je i dalje najuzbudljivija predstava o muškarcu. Alfa. Samo alfa može biti deo prastare predstave para koji čine lepotica i zver.

Ipak, kako su savremene industrije, izjednačile polove u mnogo čemu, i muškarcima je danas igra raznovrsnim ulogama, bar u vizuelnom smilsu, više nego dostupna i dozvoljena. Svetom su u poslednjih deset godina prošetali prvo, za mnoge sasvim nejasni, metroseksualci, već pomenuti lambesekusalci, spornosekusualci – muškarci koji žive i teretanama, preokupirani volumenom i definicijom svojih mišića…

Šta ljubav zapravo radi našem mozgu i zašto su muškarci GORI od žena posle raskida

Sve te etikete zapravo su samo banalna podvala na koju se najpre kače ličnosti bez suštinskog identiteta. Prihvatanjem načina života i vizuelnih stadarda određene “trendy” skupine oni “postaju” nešto. Imaju šta reći o sebi. Ali, da li se zaista tako lako “postaje” odnosno šta raditi kada ispod vučje kože proviri ranjivo jagnje?

Za žene je najvažnije da shvate da spoljašnje manifestacije ne treba uzimati zdravo za gotovo. To kako muškarac nastoji da se predstavi. Da li je metro kao David Beckham, najupicanjeniji slavni muškarac koji čitavu deceniju nema konkurenciju ili Gerard Butler, koji je što zbog filma “300” što zbog ličnog stila i dalje, za mnoge, sinonim te iskonske muškosti. Najvažnije je ono što sledi posle.

Jer, ni muškarci nisu pošteđeni glavnog diktata savremenog doba – kreiraj sliku o sebi! Naravno da njihovi izbori imaju veze sa karakterom, navikama, donekle i muževnošću ali vrlo je pogrešno očekivati da će vas besprekorni uvek razočarati a nemarni lansirati do zvezda. Stvari nikada nisu tako jednostavne. Zato samo napravite bolji raspored u kupatilu.

1 Komentar

Komentariši