Žena koja je prešla prag četrdesete godine posjeduje novi nivo savršene inteligencije i mudrosti. To su godine u kojima se istinski uživa.

 

Žena kada pređe prag tridesete godine ona ne samo da postaje mudrija, nego se svaki aspekt njene ličnosti mijenja. To više nije ona žena koja je vukla muškarce za rukav, molila ih ili kukala preko SMS poruka. To više nije ona neiskusna djevojka koja je mislila da će joj se svijet srušiti ako je njen tadašnji dečko ponizi.

Ona više neće ići preko svoje volje da bi nezahvalnim ljudima ugodila. Niti će davati više od maksimuma a bi se dopala ljudima koji ne mogu uvidjeti njenu vrijednost.Žena koja pređe prag četrdesete ulazi u još jednu moćniju fazu života.

 

To je faza u kojoj vidi istinsku ljepotu sebe, drugih ljudskih bića i prirode. To je žena koja zna kako da ugodi sebi i zna koliko je bitno da sebe stavi na prvo mjesto. Ona više neće noći provoditi sa praznim ljudima koji nemaju pametnije teme za razgovor osim o garderobi, novcu ili finansijskom statusu drugih ljudi.

Ona će radije noć provesti u svom kućnom ogrtaču uz čašu vina ili tople čokolade i gledati omiljenu seriju, nego što će izlaziti po kafićima do jutarnjih časova. Žena koja je prešla prag četrdesete stekla je novi nivo inteligencije i mudrosti na kojoj joj drugi ljudi zavide.

 

Ona se neće ponižavati zbog drugih ljudi. Ona je do tada već izgradila toliko jako samopouzdanje u sebe da ga niko neće moći spustiti. Ta žena nije klinka koja se zaljubljuje i odljubljuje. Dugo joj vremena treba da izvaže svaku ljubav da bi pristala na nešto ozbiljnije.

 

Zato, kad takva žena pusti novog muškarca u svoj život, on mora biti nešto posebno. Kada se takva žena zaljubi, u godinama najveće zrelosti i mudrosti, to može značiti samo jedno – da taj susret nije slučajnost nego sudbina, i da to nije dječija ljubavna priča, već prava romansa.

Nema komentara

Komentariši