Poslednji mesec u ovoj godini nam, prema rečima astrologa Dušana Cincovića, donosi manje ishitrenosti, nervoze i napetosti, veću usredsređenost na sva profesionalna dešavanja i obavezu da se svi zadaci što pre okončaju. Kvadrat Saturna u Vodoliji i tranzitni retrogradni Uran u Biku su doneli opterećujuću i ograničavajuću energiju, ali ona se smanjuje i samim tim donosi olakšanje fiksnim znacima – Bikovima, Lavovima, Škorpijama i Vodolijama. Oni će, usled toga, moći da jednostavnije realizuju sve što nameravaju.

– Tranzitni Mars u Blizancima ubrzava, pa donosi nervozu i ljutnju, bes i ishitrenost, što svi moramo da kontrolišemo, bez namere da određene stvari rešavamo brzo po svaku cenu, da vodimo računa u saobraćaju, a da nezadovoljstvo koje će biti prisutno nekako gurnemo u stranu.

Naročito za vatrene i vazdušne znake bitan je 20. decembar, jer Jupiter ponovo ulazi u znak Ovna i donosi im pozitivizam, entuzijazam i vedrinu.

 

OVAN

Prva nedelja zahteva veliku opreznost u poslovanju bez obzira na to da li su tekući poslovi, dugoročni projekti ili neke nove ideje koje tek bi trebalo da budu realizovane. Moraju da budu maksimalno fokusirani, da imaju jako realnu i što tačniju procenu i naročito donošenje odluka mora da bude bez greške. Mogu da budu u situaciji da neki njihovi saradnici budu neiskrenih namera, tako da moraju da se potrude da na svaki način izbegnu bilo kakve nepovoljnosti.

Komunikacija će se odvijati sa više tolerancije, bez nervoze koja je bila u nekom prethodnom periodu, a ono što će ih posebno iritirati je nešto sporija realizacija, jer oni vole brzo da rešavaju stvari, ali to ne sme da utiče da naprave neke propuste.

Finansijska ograničenja iz prethodnog perioda se smanjuju. Prihodi će biti povoljniji u trećoj nedelji meseca. Slede i konkretni razgovori za buduća angažovanja koja mogu biti vrlo profitabilna.

U stalnim vezama nepromenjeni odnosi. Početkom meseca može doći do nerazumevanja i iskušenja, a naročito u vezi simpatija iz prošlosti. Pitanje je da li će neki Ovnovi uspeti svemu tome da odole. Nove ljubavi se smeše u poslednjoj trećini meseca i to sa nešto starijim osobama od njih.

 

BIK

Ograničenja, blokade i tenzije, sukobi i unutrašnja uznemirenost su ono što čeka Bikove. Unutrašnja uznemirenost je već bila dugo prisutna i strahovito ih destabilizovala, ali ona će biti manjeg intenziteta. Imaju potrebu da sve obaveze lagano i metodično privode kraju. Poželjno je da donose što manje radikalnih odluka. Tokom treće nedelje decembra stoje im pozitivne promene, mogućnosti koje će se javiti u nekim neočekivanim trenucima. Bitno je da nikako ne propuste prilike zato što Bikovi obično nisu skloni iznenađenjima.

Biće prisutni neplanirani troškovi početkom meseca, ali druga polovina im donosi povećanje prihoda. Za privatnike je ovo bolji period u odnosu na prethodne.

Moraju prihvatiti da su u nekim prethodnim periodima, kada je ljubav u pitanju, oni sami bili uzročnici nesporazuma. Slobodni Bikovi će posle 20. decembra imati priliku za iskrene emotivne odnose i to na putovanjima, na planinama, ali i u centru grada kada to najmanje očekuju.

 

BLIZANCI

Tranzitni Mars u Blizancima ubrzava svoj retrogradni hod, što izaziva nestrpljenje, uznemirenost, ishitrenost, površnost i preteranu nervozu. Iako Blizanci uvek teže akciji bez ikakvih odlaganja, sada neće uspeti u tome, te će im biti teško da se prilagode periodu. Na poslu ne dolazi do promena entuzijazma i inicijative, a popraviće se i opterećujući odnosi sa nadređenima koji su obeležili prethodni period. Neke konstruktivne ideje sada mogu biti konačno prihvaćene.

Kada su u pitanju finansije, druga polovina meseca je znatno povoljnija, ali nedovoljno za njihove potrebe.

U stalnim vezama – nestimulativna rutina, sadržajnija događanja i inspirativne mogućnosti krajem meseca. Tada dolazi i do nagoveštaja novih ljubavi i može se desiti da prijateljski odnosi prerastu u nešto više.

 

RAK

Prvih deset dana moraju voditi računa o svim detaljima jer bitne informacije koje mogu dobijati u tom periodu će biti nepotpune ili netačne. U drugoj polovini meseca znatno efikasnija komunikacija. Tekuće i ranije obaveze biće ispunjene na vreme. Susreti sa bivšim saradnicima mogu doneti vrlo povoljan efekat u nekom narednom periodu, jer će ih dobrim idejama i planovima stimulisati za naredna angažovanja.

Krajem meseca može se očekivati povećanje prihoda koje je ranije i bilo očekivano.

Na ljubavnom planu, u pogledu statusa, oni već duže očekuju pozitivne promene, ali okolnosti nisu dozvoljavale da dođe do realizacije. Ipak, do realizacije će doći uskoro, na veliku radost Rakova. U stalnim vezama najpozitivnija je poslednja trećina meseca – partnerski i porodični odnosi donoće srećne trenutke i prijatna događanja.

Slobodni muškarci tokom ovog meseca mogu da uđu u nove veze, ali će biti više motivisani izborom osoba koje će im pomoći u vezi sa njihovim profesionalnim aktivnostima. Žene Rakovi biće mnogo emotivno iskrenije i željno će prihvatiti mogućnost nove veze jer će osetiti sigurnost i veliku kompatibilnost. Druženje sa prijateljima donosi mnogo lepih trenutaka, dinamike i zadovoljstva.

 

LAV

Sve je više mnogobrojnih obaveza što ih ne iznanađuje, ali ih opterećuje. Biće fizički vrlo izmoreni. Međutim, imaće i snage i motivacije da uspešno realizuju sve poslove koji im predstoje.

Finansijski će biti zadovoljni, prihodi rastu, a intenzivno planiraju i kako da ih u nekom narednom periodu uvećaju. Biće opterećeni nekim administrativnim problemima u vezi sa dobijanjem dokumenata. Rokovi će biti kratki, okolnosti nepovoljne, te je potrebno da budu vrlo vešti i snalažljivi kako bi sve realizovali na vreme.

Mnoge perspektivne ideje u vezi narednih angažovanja biće na pravi način sagledane i jako dobro isplanirane. Kod privatnika je prioritet planiranje i počinjanje bitnih poslova.

Oni koji su u stalnim vezama moraju biti posvećeniji partnerima jer su prethodno sami sebi bili prioritet. Slobodni Lavovi prolaze kroz izazovan period početkom meseca – zapitaće se da li i dalje da daju sebe osobama kojima su bili privrženi, a koje nisu pozitivno reagovale na to. Verovatno će doneti odluku da odustaju od takvih namera. Nove stalne veze poslednjih dana u mesecu, najpre preko poslovnih kontakata.

 

DEVICA

Radiće naporno, ali sa olakšanjem, što dovodi do smanjenja tenzije i do smirenja. U drugoj polovini meseca intenzivna komunikacija, ne smeju biti iznenađene neočekivanim okolnostima i biće opreznije nego inače. To ne sme uticati na to da propuste neke vrlo povoljne prilike.

Iznenađenja će doći u vidi finansijskih nepovoljnosti početkom meseca, a možda će se to odnositi na neke dugove ili neplanirane troškove. Međutim, kasnije će se pokazati da oni nisu realni i opravdani, pa će ih to smiriti.

Krajnje je vreme da se Device u ljubavi posvete sebi, svojim emotivnim odnosima. Stalne veze će biti kvalitetnije i biće prijatnih iznenađenje. Slobodne Device treba da se opuste i zabave i priušte sebi razna interesovanja i aktivnosti. Nove ljubavi se mogu desiti u trećoj nedelji i to sa ozbiljnim partnerima. Odnosi sa decom iskreniji i više razumevanja.

 

VAGA

Tokom celog meseca treba da budu profesionalne, racionalne i organizovane. Sve obaveze iz prethodnog perioda uspeće da završe uz maksimalnu usredsređenost. Posebno povoljan period za Vage privatnike je druga polovina meseca. Vrlo samouverene u komunikaciji, čekaju ih uspešni dogovori i racionalno planiranje.

Nastupa finansijska konsolidacija i to brže nego što su očekivale. Sve obaveze će realizovati pravovremeno, a prihodi će prevazići njihova očekivanja.

Sledi miran period za ljubav i stabilizacija. Slododne žene Vage moraju odlučiti hoće li prihvatiti bliskost i naklonost neke osobe koja im je već dugo privržena. Ako to ne učine, iz nekog opravdanog razloga, verovatno će vrlo zažaliti. U stalnim vezama, kako se mesec bliži kraju, partnerski odnosi će biti kvalitetniji i sadržajniji.

 

ŠKORPIJA

Decembar Škorpijama donosi stabilizaciju i životnu revitalizaciju. Realizacija poslova će biti brza i jednostavna. Do desetog decembra ne smeju doneti pogrešnu odluku u vezi sa finansijama. Škorpije su intuitivne, te neće načiniti bilo kakve propuste.

U komunikaciji će biti vrlo sugestivne, stoje im uspešni usmeni dogovori, ali i ugovori. Privatnici moraju da naprave pravu selekciju od obilja ideja i da izaberu najadekvatnije. Finansijska godina će se završiti vrlo uspešno – sa visokim prihodima.

U stalnim vezama pojedini mogu težiti samostalnosti, ali u drugoj polovini meseca već će biti prisniji odnosi. Posle 20. decembra slede interesantna poznanstva. Slede im i druženja sa iskrenim prijateljima, pa čak su moguća i putovanja.

 

STRELAC

 

Sledi im jača i izražajnija motivisanost i ozbiljnost. Biće racionalniji i objektivniji po pitanju tekućih i predstojećih obaveza. Usredsrediće se i na finansije i na unapređivanje poslovanja. Manja uznemirenost među saradnicima, uspeće im da neke njihove ideje budu prihvaćene.

Period od 20. do 27. decembra donosi im ostvarivanje želja, poslovnih ambicija i statusa. Komunikacija na svim nivoima biće besprekorna.

Što se tiče dužih veza, nervoza i iritacija partnera neće ih poremetiti, jer će svojom vedrinom i dobrim raspoloženjem uticati na to da ti odnosi budu znatno srećniji. Mnogi će poslednju trećinu meseca iskoristiti za zabavu i provod. Krajem godine doživeće uzbudljive i strasne avanture.

 

JARAC

Jarčevi će profesionalno biti uspešni u drugoj polovini meseca, jako dobro organizovani, lako usaglašavaju stavove i realizuju važne dogovore. Finansije krajem meseca će biti povoljnije. Posle 20. decembra dolazi do ispunjenja njihovih ambicija, pozitivne će biti okolnosti za dobijanje novih radnih mesta, kvalitetnijih poslova i unapređenja.

Profesionalno zadovoljstvo uticaće i na sve partnerske i porodične odnose i harmoniju. Samim tim čekaju ih kvalitetnija i sadržajnija dešavanja. Slobodni Jarčevi imaće priliku da pronađu osobu koja će ih usrećiti, a pojedini mogu nešto ostvariti sa osobama iz prošlosti sa kojima to ranije nije bilo moguće ili nije bio povoljan period.

 

VODOLIJA

Napeta, zahteva i izazovna godina se bliži kraju. Poželjno je da znatno smanje i uspore tempo rada i celokupnog životnog funkcionisanja. Iako vrlo profesionalni, dešavalo im se da sa vremena na vreme naprave nesvojstvene propuste. Decembar je idealan za introspektivnu analizu njih samih, sopstvenih odluka i postupaka.

Finansijski će biti vrlo zadovoljni, a prihodi iznad njihovih uobičajenih potreba.

U ozbiljnim vezama Vodolije treba da prepuste inicijativu partnerima. Slobodni će tokom treće nedelje decembra rešavati svoje emotivne probleme kvalitetnim parnerstvima. Neke Vodolije opuštanje mogu potražiti u tajnim vezama koje neće biti otkrivene.

 

RIBE

Druga polovina meseca im donosi dinamiku u kontinuitetu. Moraju da se trgnu, da imaju dobru komunikaciju kojom će ostvariti mnoge pogodnosti. Biće opterećene u prvoj trećini meseca – očekivale su mnoge pozitivne poslovne promene, ali one će se teško ostvariti i to zbog pogrešnih procena i zakasnelih reakcija. Kontakti sa bivšim kolegama mogu biti od značaja.

Finansijski će biti zadovoljne, ali potrebe će biti sve veće. U porodičnim odnosima biće prisutna izvesna distanciranost – svako će gledati svoje potrebe.

Druga polovina meseca znatno povoljnija za ljubav, doneće pojačanu želju i izazove i što češća druženja sa prijateljima preko kojih mogu ostvariti priliku za nove veze. Slobodne Ribe mogu najzad da dođu do očekivanog pouzdanog partnera – nikako ne smeju da propuste ovu priliku. Ako je iskoriste, sledeću godinu dočekaće jako srećne, u njihovom zagrljaju.

(Telegraf.rs)

Nema komentara

Komentariši