Svi želimo ispunjen i sretan život u zajednici i braku, a ljubav i lepi osećaji su neophodni za postizanje tog cilja.

No često se desi da dolazimo do faze u vezi gde se ljubav čini manje važnom ili čak nepotrebnom. Imao sam tu istu situaciju u braku sa svojom suprugom od 15 godina. Postali smo najbolji prijatelji, provodili smo vreme zajedno i cenili jedno drugo, ali poljupci i zagrljaji su nestali iz naše veze mesecima.

Na neki način sam prihvatio tu situaciju kao normalnu fazu u dugotrajnoj vezi. Međutim, shvatio sam da sam bio duboko u zabludi. Zaboravio sam da pored sebe imam ženu, osetljivo biće koje treba ljubav. Mislio sam da i ona oseća isto kao ja, ali zapravo je ona čeznula za ljubavlju i pažnjom. Nisam to primetio sve dok nije otišla s drugom osobom.

Dugo sam žalio za njom, ali svestan sam da je to bila moja krivica. Zato želim upozoriti sve muškarce da više cene i vole svoje žene. Možda vam se čini da su se one “pomirile” s nedostatkom ljubavi u vezi, s nedostatkom nežnosti i pažnje, ali verujte mi, to im je potrebno! Žene se ne mogu i nikada neće pomiriti s nedostatkom pažnje i ljubavi. Ako to ne dobiju od svog partnera, postoji velika šansa da će to potražiti negde drugo.

Zapostavljena žena postaje lak plen za šarmantne “ženskaroše”. Ako je vaša žena usamljena u vezi, kao što je bila moja s mnom, verujte mi da će početi tražiti promene. Te promene mogu izazvati u ženama potrebu da traže novu romansu, aferu ili čak da potpuno promene partnera. Žene u vezama gde ljubav stagnira ili nedostaje strasti, počinju osećati da njihov partner više ne oseća ljubav prema njima.

Neki žene varaju kao svojevrsno poslednje upozorenje partneru, kao poslednji pokušaj da mu skrenu pažnju na njegovo ponašanje koje smatraju neprihvatljivim, bezobraznim ili neželjenim. A kada ništa od toga ne uspe, one odlaze. Stoga, poljubite svoju ženu već sada!

Neka vaša ljubav bude vidljiva i prisutna u svakodnevnim trenucima. Izrazite svoju nežnost, pažnju i privrženost. Pokažite joj koliko vam je stalo. Nemojte uzimati ljubav zdravo za gotovo, jer je ona temelj vaše veze. Ne dopustite da se ljubav izgubi, već je negujte i hrabrite svakodnevno. Biti ljubazan, pažljiv i romantičan prema svojoj ženi treba biti prioritet za svakog muškarca koji želi sretan i ispunjen brak.

1 Komentar

Komentariši