Da li vašem seksualnom životu treba preobražaj? Evo prilike da budete sa time načisto. Od mitova vezanih za seks do saveta koji će poboljšati vaše zdravlje pomoću spavaće sobe, sve su ovo istine vezane za seks koje bi svaka žena trebala da zna.

 

1. Nije ga briga da li ste depilirane
Stvarno. Uopšte mu ni ne proleti ta misao kroz glavu.

2. Šire je bolje od dužeg, uvek.
Ukoliko Vas je uopšte i briga za veličinu penisa (a istraživanja kažu da žene mnogo više pažnje posvećuju njegovom izgledu nego samoj dužini), onda znate da je širina mnogo bolja od puke dužine.

3. Sve devojke rade to
To jest, masturbiraju. U istraživanju sprovedenom 2004. godine, skoro polovina žena starosti između 45 i 49 godina je reklo da su u poslednjih šest meseci uzimale stvari u svoje ruke. U studiji iz 2009. godine koju je vodio Univerzitet Indijane, više od polovine učesnica su priznale da su koristile vibrator makar jednom, a skoro 25% su ga koristile u toku prethodnog meseca.

4. On voli onaj deo sa maženjem
Tokom vođenja ljubavi, muškarci kao i žene oslobađaju hemikaliju-hormon oksitocin – takozvani hormon „maženja“ koji pomaže novim mamama da se povežu sa svojim bebama. Pa šta to onda znači za muškarce? Oksitocin podiže njihovu želju za intimnošću, kao i njihovo osećanje poverenja, prema istraživanju Univerziteta u Cirihu iz 2008. U ovom slučaju, ono što je dobro za njega dobro je i za Vas.

5. Možete saznati više o „njegovoj“ veličini po njegovim rukama
Što je duži njegov domali prst, to je duži i njegov penis, kaže istraživanje Univerziteta u Liverpulu. Oboje su određeni količinom testosterona kojoj je on bio izložen dok je bio u materici. Ukoliko je njegov domali prst iste dužine ili manje od kažiprsta, on je bilo izložen manjoj količini testosterona. Ukoliko je veći… pazite se!

6. Vredi pokušati
Raznovrsnost je začin života… pa tako i seksa. Nije bitno da li vodite ljubav na ljuljašci ili u avionu; na podu ili pod tušem; obučeni u kožu ili čipku – nebitno je, bitno je da je novo i drugačije.

7. Filmovi za odrasle nisu tako loši
Ideja da je ženama potrebno duže vreme da se uzbude jednostavno nije istinita. U istraživanju iz 2007. godine, žene koje su gledale filmove za odrasle su postale uzbuđene isto toliko brzo koliko i muškarci. Koristeći se toplotnim skeniranjem njihovog tela, istraživač sa Univerziteta MekGil u Montrealu su otkrili da dok gledaju ovaj žanr filmova, muškarci postaju uzbuđeni u potpunosti za oko 664,6 sekundi (11 minuta), u poređenju sa ženama kojima je trebalo oko 743 sekunde (12 minuta).

8. Recite Oh umesto Om
Žudite za mirom koji Vam pruža joga? Onda je bolje da posegnete za orgazmom. Osećaćete se opušteno posle klimaksa, jer ste zapravo bili, skoro, moždano mrtvi dok ste imali seks. Koristeći se skeniranjem moždane aktivnosti, istraživači iz Holandije su potvrdili da žene ne doživljavaju nikakve emocije tokom orgazma – nema straha, anksioznosti niti stresa.

Kada ste usred snošaja, ne brinete o dečijim rezultatima u školi, nedeljnom spisku namirnica niti o gomili računa koja se nagomilala na Vašem stolu. Ali ovo je ona situacija sa kokoši i jajetom: Jedini način da dostignete orgazam je da u potpunosti ispraznite svoj mozak od takvih stvari kako biste uopšte imali šanse za njega.

9. Lažiranje: Besmislica
Pokazati mu šta Vam prija: Genijalno.

10. Bolji je kada nosite čarape
Ukoliko Vam je seksualni život nedovoljno vreo, možda je to i zbog toga što Vam je zaista hladno. Istraživanje iz Holandije je dokazalo da parovi sa hladnim stopalima imaju poteškoće u dostizanju vrhunca – svega 50 procenata ih uspeva u tome. Kada parovi nose čarape, taj broj skače na 80 procenata.

11. Iskrenost: Nije uvek i najbolji princip kog se treba pridržavati
Dakle, pada Vam na pamet da ga prevarite – možda ste čak i ukrali neki poljubac ili se iskrali na kafu sa nekim. Da li bi trebalo ovo da mu priznate? Nikako. Ta vrsta istine će Vašem partneru pružiti samo bol i naneće štetu Vašem uzajamnom poverenju. Ukoliko želite da ga zaštitite i da sačuvate Vašu vezu, progutajte krivicu i držite usta zatvorenim.

12. Ljubav je u vazduhu…
… sve dok se on ne tušira pošto završi sa vežbanjem. Taj pomalo ustajali miris muškog znoja može biti pravi afrodizijak za žene. U istraživanju iz 2007. godine Univerziteta Berkli iz Kalifornije, miris muškarca je podizao žensko seksualno uzbuđenje, raspoloženje, ubrzavao srčani ritam, krvni pritisak i frekvenciju disanja.

13. Nikada nije kasno
Čak i kada je seks nešto što radite samo za rođendane i o većim državnim praznicima, uvek se možete vratiti redovnijim odnosima. Sve što treba da uradite je… da ga imate. Možda ćete morati ispočetka pomalo da se prisilite na njega, ali što ga više budete imali, to ćete više želeti da ga imate. Počnite tako što ćete ga imate jednom mesečno, potom jednom nedeljno i zatim ko zna? Možda ćete doći i do jednom dnevno.

14. Kada se radi o tome koliko je velik, koliko puta za jednu noć …
… Vaše prijateljice Vas lažu.

15. Seks preko telefona vredi probati
Ovo je najbolja stvar pored prave stvari – kada ste jedno pored drugog, ali za to ne znaju mnoge dame starije od četrdeset. Prema istraživanju iz 2004. godine, svega 17 procenata muškaraca i 18 procenata žena starosti između 45 i 49 godina je imalo seks preko telefona.

16. Niko to ne radi bolje od Vas
Možete ležati i čekati da Vam partner pruži orgazam, ali ćete mnogo brže doći do njega, ako se za to sami postarate. Kada žene masturbiraju, obično dožive vrhunac za manje od 4 minuta. Kada se upuste u predigru po kojoj sledi i odnos, potrebno je oko 20 minuta. Vaša najbolja šansa da dođete do brzog orgazma: vibrator.

17. Fantazije su bajne
Ukoliko je Vaša redovna seksualna rutina pomalo ustajala, pozovite Džonija Depa i njegov piratski šešir u krevet sa Vama. Gubljenje sebe u seksualnim fantazijama jednostavno začini pravu stvar i povećava Vaš seksualni nagon. Deljenjem pojedinih fantazija ćete uživati još više. U ispitivanju NBC-a iz 2004. godine, više od polovine muškaraca i žena je reklo da pričaju o svojim fantazijama kako bi povećali svoj seksualni nagon. Najčešće fantazije? Neočekivani seks, „trojke“ i seks na poslu.

18. Ukoliko ste isuviše umorni, to je vrlo loše za njega
Najbolja stvar oko toga što postajete sve stariji je da možete – a i ne morate – raditi ono što želite ili ne želite. Recite mu lepo i Vaš partner bi trebalo da Vas razume ukoliko Vas boli glava ili da želite maratonsko veče uz Igru prestola umesto da vodite ljubav. Osim, naravno, ako maraton – ili glavobolja – nisu nedeljni događaji.

19. Veličina je bitna – njemu
Istraživanje među 50 000 heteroseksualaca muškaraca i žena je pokazalo da je ogromna većina žena (85 procenata) zadovoljna sa veličinom penisa njihovih muškaraca, dok je skoro pola muškaraca (45 procenata) bilo nezadovoljno sa svojim „paketom“. Stavite mu do znanja da je on sve što Vam je potrebno.

20. Nije ga briga…
… ukoliko ne nosite seksi spavaćicu.

21. Novac nije sve…
… ali kada se radi o seksu itekako pomaže. Žene koje imaju bogate muževe ili momke prijavljuju da imaju više orgazama od onih koje nemaju, prema istraživanju iz 2009. godine Univerziteta Njukasl iz Engleske.

 

22. Dobro ljubljenje je dobar znak

Istraživanja pokazuju da žene imaju sklonost da vezu sa muškarcem ocenjuju na osnovu toga koliko se on dobro ljubi. I mnogo je veća verovatnoća da će spavati sa muškarcem koji se ljubi dobro.

 

23. Prvo dame
Mnogo je verovatnije da ćete biti voljniji – ako ne i fanatični – da mu uzvratite uslugu pošto je od njega i primite. Dakle, svi dobijaju ukoliko Vas on prvo zadovolji.

24. Odnos jednostavno nije dovoljan
U slučaju da mislite kako ste jedina, trebalo bi da znate da skoro jedna trećina žena ne doživljava orgazam tokom samog odnosa. To je zato što penetracija u uobičajenim pozama jednostavno ne stimuliše dovoljno klitoris, naš najpouzdaniji izvor tog vrhunskog zadovoljstva.

25. Manje seksa znači više posla
Ukoliko nemate seks šta onda radite sa svojim vremenom? Sve su šanse da zapravo radite više. Muškarci i žene se okreću poslu kako bi ispunili prazninu koja nastaje nedostatkom seksa u slučaju da ga imaju manje od jednom nedeljno, prema istraživanju sprovedenom nad 32 000 ljudi pod okriljem Univeriteta Gotingen iz Nemačke. Dooosaaadno!

26. Mali razdeljak može mnogo da učini
Da li stvarno mislite kako izgledate privlačno sa košuljom zakopčanom skroz do grila? Ili sa majicom koja pokriva Vaš bikini? Odrastite već jednom. Možda i imate strije i vene svuda drugde na telu, ali uz pravu podršku Vaše grudi i dalje mogu da se nose sa izazovima. Pa dozvolite im da se vide i osećaćete se seksipilnije kako to već dugo niste.

27. Kada napravite prvi korak…
… to je podjednako uzbudljivo za Vas koliko je i za njega.

28. Nije do Vas…do njega je
Nasuprot uvreženom mišljenju muškarci nisu uvek spremni i voljni da se bace na posao – naročito muškarci srednjih godina. Mnogi od njih prolaze kroz neki svoj vid menopauze kako im nivo testosterona počinje da opada. Posle 40. godine, nivo testosterona se smanjuje za oko 1 procenat godišnje, sa strmim padom između 45. i 50. godine života. Pa ukoliko mu treba nešto više vremena ili je ređe raspoložen za seks, nemojte biti strogi prema njemu… niti sebi.

 

29. Nije ga briga ako nabacite koji kilogram

Zapravo ga nije briga ukoliko ne možete da zakopčate dugmiće na pantalonama. Stvarno nije.

 

30. Njegove bradavice su zabavne koliko i Vaše
Zamislite da Vaš partner nikada ne dodirne Vaše bradavice tokom predigre ili seksa. Da ih potpuno ignoriše. Pa, zašto Vi ignorišete njegove? Bradavice muškarca su njemu podjednako bitne koliko su i Vama Vaše. Nešto malo više od polovine ispitanih muškaraca u okviru istraživanja Univerziteta Šefild iz Engleske 2006. godine je reklo da stimulacija bradavica uzrokuje ili podiže njihovo uzbuđenje. Ali svega 17 procenata njih je to tražilo od partnerke.

31. Niko ne želi da sluša o tome
Poštedite svoje prijateljice, sestru, cimerke i naročito koleginice detalja Vašeg seksualnog života. U dvadesetim je možda i zabavno upoređivati iskustva, ali kada odrastete, to je sramotno i jednostavno grozno raditi. Stavite se u njihove cipele: Da li želite da Vas i Vašeg supruga ili partnera neko zamišlja kako to radite na krovu?

32. Lascivno je seksi
Bezobrazno pričanje (iliti „auralni seks“) je vrlo uzbudljiv za mnoge parove. On može biti čedan ili nepriličan koliko god to vi želite. Samo pazite da oboje znate granicu između nevaljalog i ogavnog

33. Povremeni seks nije za svakoga
Kratki, povremeni seksualni susreti možda zvuče uzbudljivo, ali za mnoge žene oni i nisu tako sjajno iskustvo. U istraživanju Univerziteta Durham iz Engleske sprovedenom 2008. godine, svega 54 procenta žena koje su imale seks na jednu noć imaju pozitivna osećanja povodom njega. Iznenađenje, iznenađenje: 85 procenata muškaraca ovakve susrete smatra jednostavno fantastičnim.

34. Može sve
Ono što je bilo isuviše „nastrano“ da o tome i mislite postaje itekako prijatno ukoliko se rešite inhibicija pošto postanete stariji. Ima li boljeg vremena da snimite seksi video, da se igrate striptizete, probate trojku ili šta god već da ste potajno želeli? Garantujemo da ukoliko bude uzbudljivo Vama, Vašem partneru će biti naprosto orgazmično.

35. I prsti postoje
Sledeći put kada se nađete tamo dole, pođite još dole. Ukoliko ovo već niste otkrili, nožni prsti su jedna od ključnih erogenih zona za muškarce i za žene, zajedno sa prstima, ušnim resicama i zadnjom stranom kolena.

 

36. Nije ga briga što se vi niste istuširali

On je samo srećan što će imati seks. Zar ne biste i vi bili?

 

37. Niste vi krivi… već Vaši hormoni
Hajde da nabrojimo načine na koje perimenopauza može poremetiti Vaš seksualni život: Menstruacije traju večno: krvarite obilno i po sedam dana, a potom nalazite tragove krvi još naredna tri. Seksualni nagon Vam se naprosto zgrčio. Suvi ste kao barut. Vaše promene raspoloženja su poput opasnog rolerkostera.

38. Romansa može trajati večno… ili makar veoma dugo
Novo istraživanje pokazuje da duge veze mogu sačuvati svoju seksualnu hemiju, intenzitet i aktivnosti na zavidnom nivou. Ukoliko im nedostaje strast kraćih veza, to je verovatno dobra stvar prema istraživanju iz 2009. koje je sproveo Stoni Bruk univerzitet iz Kalifornije. I to zato što su one lišene osećanja nesigurnosti i anksioznosti.

39. Venčani ga imaju više
Verovali ili ne, ukoliko ste venčani, imate više seksa od onih koji su sami. Možda Vam ovo ne govori puno – prosečan broj seksualnih odnosa venčanih parova u godinu dana je 69. Ali to je za devet više od onih koji su sami, prema istraživanju Centra o javnom mišljenju iz Čikaga sprovedenom 2002. A do sada ste itekako naučili da je kvalitet mnogo bitniji od kvantiteta.

40. On misli da ste seksi… Baš takvi kakvi jeste

Nema komentara

Komentariši