Svesna, probuđena žena koja je otkrila svoju žensku energiju, energiju duboke mudrosti, koja je duboko svesna moći sopstvene nežnosti i blagodati, može uzdići čoveka do neba. To ne znači da čak i u jednom trenutku takav čovek ulazi u polje samobitnosti, već naprotiv, iz njega onda izlazi i ulazi u beskrajno polje mogućnosti, snage, slobode i samoostvarenja. Takav muškarac je istovremeno nežan i samopouzdan, nema potrebe da agresivno izražava svoju muškost, a takođe se ne klanja pred sobom, svetom i ženom u želji da udovolji drugima ili njenim željama, dok sabotirajući sebe.

Danas se mnogo piše o buđenju ženske energije. Ali muška energija nije ništa manje važna u procesu buđenja i stapanja sa našom pravom prirodom i formiranja zdravih i svesnih odnosa!

Muška energija je deo našeg bića koji predstavlja smernice, kretanje, delovanje i pokreće ispoljavanje željenog u fizičkoj stvarnosti. Ovaj deo inicira ženska, unutrašnja energija koja je energija izvora, svetlosti, doma, unutrašnje mudrosti i čistoće bića.

Da bi se ove energije prirodno isprepletale i dopunjavale, oba aspekta bi trebalo da budu protočna, probuđena i slobodna.

Probuđena, svesna i otelotvorena ženska energija budi zdravu mušku energiju. U to sam se uverio nebrojeno puta i bio sam svedok divnih transformacija i odnosa.

Ako ovo postavimo u odnos između muškarca i žene, kako bi pokrenula i probudila zdravu mušku energiju u muškarcu, žena koja na njega projektuje svoju energiju ne bi trebalo da bude u ulozi žrtve ili predatorske energije koja stavlja očekivanja pred čovekom.na taj način ne dozvoljava da se izraze njegova prirodna snaga i individualnost.

Mudra žena, svesna ženske energije, zna da će u muškarcu pobuditi ono najsvetije i najvrednije ako ga ne obuzda, već ga nežno podiže svojom unutrašnjom snagom.

Istovremeno, ne mislim da hranim njegov ego, već da podržavam odvijanje njegovih talenata i otvaranje njegovog bića.

U tom trenutku, muškarac će se preporoditi u svojoj probuđenoj muškoj energiji i podržati ženu na način koji on nije mogao ni da zamisli niti da ga neko može zamisliti u ulozi žrtve ili predatorske energije očekivanja i zahteva.

Kako je sve povezano i čini krug, čovek koji je ušao u zdravu mušku energiju emituje tu vibraciju spolja i na najčudesniji mogući način povezuje se sa probuđenom ženskom energijom iz koje izrastaju ne samo učesnici te veze već ceo univerzum.

Žena koja nije postala svesna i probudila svoju žensku energiju, kod muškarca pokreće dva najčešća elementa, u zavisnosti od toga šta je sebi naklonila – uloge žrtve ili predatora.

Ako je ona sama u ulozi žrtve, moguće je kod muškarca pokrenuti „lažnu muškost“ koja vrlo često rezultira bezobraznošću, naglašenim egoom, željom za moći i dokazima, a iza koje se zapravo krije nesigurnost i duboka potreba da ga prepoznaju i prihvate takvog kakav jeste.stvarno je.

S druge strane, ako je žena u ulozi predatora, što opet potiče iz sopstvene nesigurnosti i nepovezanosti sa svojim unutrašnjim bićem, ona će pred muškarca postaviti određena očekivanja, biće sklona kontroli, pasivnoj agresiji i slično i time će prouzrokovati njegovo povlačenje i „stiskanje“ u sebe, gde će se ne samo ne kao biće proširiti u zdravom smeru i postati svesno svoje divne unutrašnje snage, već kao u prvom slučaju neće biti podsticaja za njena ženska energija i opšte dobro za njih dvoje i svet oko njih.

Svesna, probuđena žena koja je otkrila svoju žensku energiju, energiju duboke mudrosti, iskonske lepote koja nije povezana sa trenutnim standardima, koja je duboko svesna moći sopstvene nežnosti i gracioznosti može čoveka uzdići na nebo. To ne znači da čak i u jednom trenutku takav čovek ulazi u polje samobitnosti, već naprotiv, iz njega onda izlazi i ulazi u beskrajno polje mogućnosti, snage, slobode i samoostvarenja.

Takav muškarac je istovremeno nežan i samopouzdan, nema potrebu da agresivno izražava svoju muškost, a takođe se ne klanja pred sobom, svetom i ženom u želji da udovolji drugima ili njenim željama, dok je u istovremeno sabotirajući sebe.

Čovek probuđene muške energije zna ko je, kuda ide i kakav uticaj ima na svet, a da se nikada nije pokazao bolji od drugih. Poseduje u sebi nemerljiv izvor individualne slobode, a istovremeno bira da bude na usluzi onima koje voli. Ne zato što mora i zato što se to od njega očekuje, već zato što to želi svom dušom.

I to je jedina prava usluga.

Da bi se ljudi promenili na individualnom nivou, a zatim u odnosima i kolektivima, potrebno je što više razgovarati o tim stvarima.

Prihvatite svoju jedinstvenost i ne dozvolite da vam je iko oduzme u ime bilo čega. Na ovaj način postići ćete sve više i više ravnoteže u sebi, što će rezultirati ukupnom ravnotežom.

Ovom svetu je potrebna budnost i (samo) svest.

Budimo deo tog putovanja.

Nema komentara

Komentariši