Ne može svaka žena izgledati najljepše ili najprivlačnije, ali svaka žena može poraditi na sebi tako da osvaja srca drugih ljudi.

Sigurno u vašem okruženju postoji dama koja se ne uklapa u opšteprihvaćene standarde ljepote i ima neki poseban magnetizam, pri pogledu na nju muška srca počinju brže da kucaju, a žene zavidno potiskuju uzdahe: „Kako ona to radi?”

Uprkos činjenici da je daleko od parametara modela, ova osoba praktički može oduvati svaku konkurenciju. Neki stručjaci vjeruju da je unutrašnja snaga ili harizma to što privlači ljude i pomaže vam da dobijete ono što želite.

Fizički izgled privlači ali skup određenih kvaliteta pomažu da izgledate privlačnije. A evo kako svaka žena može postati privlačnija i ljepša. Nisu potrebni posebni trikovi da bi se žena osjećala privlačno. Za početak je potrebno je da se oslobodi nametnutih zabrana, uvjerenja, osjećaja straha, srama ili krivice.

Na kraju krajeva, privlačnost nije ništa drugo nego životna snaga koja vam omogućava da uživate u životu i zračite. Ljudi koji su srećni i privlačni primamljuju pažnju drugih ljudi. Svi se želimo okružiti takvim ljudima pa zbog toga više i obraćamo pažnju na to.

 

Ne zaboravite da ugodite sebi i dajte sebi komplimente. Nije uobičajeno, ali nije ni teško. Sve je stvar navike. Da biste se riješili kompleksa, dovoljno je reći sebi pet komplimenata dnevno. Prije spavanja se prisjetite šta vam je donosilo radost tog dana.

Dozvolite sebi šta god želite. Oslobodite se stalnog “ne” ili “unutrašnje majke i bake” koje vas osuđuju ili govore šta ne smijete raditi. Svaki dan odlučite da radite ono što vam pričinjava zadovoljstvo. Što ste ispunjeniji to ste i ljepši. To je čitava tajna.

Nema komentara

Komentariši