Svet je pun muškaraca koji se šokiraju kada dobiju papire za razvod.
Navode kako su bili super muževi: vredno su radili, nisu je varali, neki čak napominju i da nisu “mnogo” varali, nisu je tukli, kupovali su cveće za 8. mart i parfem za rođendan. Ipak, jednog dana dožive i to da njihova draga supruga skine prsten i kaže ne mogu više. Oni ostaju u šoku – kako se ovo desilo? Zašto, nisam ništa skrivio?
Prvo, dragi muškarci, shvatite da vam se žena pakovala godinama pre nego što je otišla. Nije to bilo tako lako odlučiti. Svaku noć dok ste vi bili sa drugovima napolju, a ona trudna i sama ili sa decom koja imaju temperaturu, kajala se što se udala.
Ona bi sledećeg dana htela da napravi foru, da spasi brak – pravila vam je doručak za mamurluk. Voćnu salatu i pržena jaja u obliku srca, sa sendvičima sa strane.
Doručak se ohladio na stolu dok ste vi u wc-u igrali igrice. Kad ste došli i videli koliko se potrudila, bilo vam je malo krivo – ali kasnili ste na posao. Uzeli ste dva zalogaja i šta da se radi, požurili da ne zakasnite. U vašu odbranu, rekli ste joj da je baš lepo, ali žurite.
Ona je dolazila sa posla i umorna se smešila i deci i vama. Na brzinu je prala toalete i veš onim detrdžentom za koji ste vi jednom davno rekli da lepo miriše. Nikada niste primetili sav trud. Ali jeste onda kada je bila bolesna i nije oribala podove primetili “da je strašno prljav”. Jeste li se tada zapitali zašto je ostalim danima čist?Vodili ste ljubav – trebalo vam je dva minuta da dođete do vrhunca. Bolelo ju je, jer nije bila “spremna”, ako me razumete. Okrenuli ste se na drugu stranu i zahrkali. Godinama je niste zagrlili dok spava.
Videli ste da je tužna – rekli ste joj da je postala strašno negativna i da vas nervira ta količina negativne energije. Rekli ste joj da ne ume da se organizuje i da treba da uradi nešto da bude srećna. Rekli ste joj da vam je nepodnošljivo što je stalno smorena, kad joj ustvari ništa ne fali.
Rekli ste joj da nekad izađe sa drugaricama – ali njene drugarice zbog muževa sličnim vama, takođe nisu imale kad da izađu. Jednom kad su se najzad organizovale, optužili ste je da je strašno što nije pomogla malom oko domaćeg. Pobogu, pa bila je liga šampiona i niste vi mogli time da se bavite.Videli ste je jednom kako krišom plače u kupatilu. Mrzelo vas je da je pitate o čemu se radi, zaključili ste da se radi o PMU-u i pravili se da ne vidite. Nole i Nadal su igrali i bio je uzbudljiv meč.
Ugojila se. Nije vam bila više tako privlačna. Imala je strije, posle dva porođaja. Zamerali ste joj što ne povede malo više računa o sebi, a htela je. Ali ste joj vi bili prioritet. Sve do sada – sada je otišla.
Pitate se sa kim će voditi ljubav. Ni sa kim – ali ni seks sa vama odavno nije bio vođenje ljubavi.
Pitate se ko će vam sređivati kuću. Ona neće sigurno.
Pitate se ko će je grliti kada spava. A ko je to do sada radio – vi niste.
Ali vi ste bili sjajan muž – niste zaboravili ni godišnjice, ni rođendane!
A ona ipak više nije tu.

psihologija

anksioznostbodylanguagebogatstvodepresijaempatijagovortelahoroskophoroskopskiznaciljubavljubomoraljudimastamilionermislimoćmuskaracnarcisoidnostnedostataknlpnovacobavezaoholostosecanjaosmehotacpitanjapomocpromenapsihapsihologijapsihopatapsihopatijapsihoterapijarazmisljanjeresenjeroditeljroditeljstvosamocasimptomidepresijeslavasrecastatusstrahsvettatatekstvladanka218vladarkavoletizenezivotzodijak

Komentariši