Odlaze jer su samo umorne. Pošto im nedostaju komplimenti i zadivljen pogled voljenog muškarca, nedostaje im cveća i romantike. Razgovori od srca do srca. I uopšte, da bi kod kuće pitali ne samo “Šta imamo za večeru?”, već i “Kako si provela dan? Kako si?”, a onda tihim toplim glasom, negde na uvo dodao takve reči neophodne svakoj ženi – “Nedostaješ mi”…

Psihologija paničnih napada

Ako vam muškarac ne pomaže da razvijete i oslobodite se nekih svojih kompleksa, već naprotiv, stvara vam nove ili uopšte ne razmišlja o vašim potrebama i bori se protiv vas, a ne obrnuto, ne pokušava da uloži sve napore, da zadrži ovaj odnos i učini ga još boljim, onda jednostavno više nemaš mesto pored takve osobe. Čuvajte živce i samopoštovanje – odlazite.

 

Ženama može biti veoma teško bez pažnje svog muškarca, bez njegove ljubavi i brige.

 

Žena, ako voli, spremna je na skoro sve. Ona će tolerisati i tražiti izgovore za svako ponašanje muškarca. Čak će kriviti sebe i misliti da nešto nije u redu s njom, pošto draga osoba sebi dozvoljava da se tako ponaša prema njoj. Ali u nekom trenutku, posuda njenog strpljenja se prepuni i onda jednostavno ode ne osvrćući se i spalivši sve mostove iza sebe.

Vaš muškarac je uvek vaše ogledalo, zapamtite to! On samo odražava ono što je u vama.

 

Žene odlaze ako se u vezi sa muškarcem osećaju nevidljivo, što mu je jedna od poslednjih mesta na listi prioriteta.

 

Ako žena ne može da se osloni na svog partnera u nekoj teškoj životnoj situaciji i oseća se veoma usamljeno i bespomoćno pred svim problemima, onda će jednostavno spakovati svoje stvari i ostaviti takvog muškarca.

Na kraju krajeva, ovo će biti jedini ispravan izlaz iz ovih odnosa… veza u kojima se ona uopšte ne ceni i polako se ubija svojom ravnodušnošću i hladnoćom.

 

Ženama može biti veoma teško bez pažnje svog muškarca, bez njegove ljubavi i brige. Ne shvatajući da mu je ona zaista važna i potrebna takva kakva jeste.

PREPOTENTNOST I KOMPLEKS VIŠE VREDNOSTI

 

Veoma im je teško kada voljena osoba, umesto da podržava, uliva veru u sopstvene snage i samo kaže „uz tebe sam, sve će to proći“, počne da osuđuje i kritikuje. Zaista, u ovom trenutku njihove ruke padaju i tada žena sklapa krila i jednostavno odlazi zauvek…

Žena odlazi ako je muškarac ne vidi kao deo svoje budućnosti i to joj pokaže. Ako on ne želi da pravi planove sa njom za njihov srećan zajednički život, onda je jedina ispravna odluka za ženu koja se nađe u ovoj situaciji da jednostavno ode ćutke.

Na kraju krajeva, žene često žele da se osećaju slabo i pomalo bespomoćno pored svog muškarca. Žele da mu se osećaju privlačno i poželjno. Oni žele da budu njegova mala slabost, kojom će se ponositi i, ako treba, štititi od celog sveta.

Zašto neprekidno mislimo na nekoga?

 

A da bi se tako osećali, potrebna im je samo briga, naklonost, pažnja i, što je najvažnije, ljubav muškarca. A onda će svakim danom sve više cvetati i oduševljavati sve oko sebe, a pre svega, naravno, svoju voljenu osobu.

Na kraju krajeva, iako smo sami odgovorni za svoju sreću, u odnosima sa voljenom osobom ili umnožavamo ovu sreću i već uživamo u zajedničkom životu, ili počinjemo da bledimo i klizimo u kontinuiranu negativu. Zato budite samo sa onima koji vam daju krila i veru da možete visoko da letite, a ostavite one koji ih surovo seku.

 

 

Autorka Viktorija Kirsta

​Prevod i obrada Jelena Muratović – bebamur.com

Nema komentara

Komentariši