Drage dame, ovaj tekst je posvećen vama. Koliko god volite supruga ili dečka, preko nekih stvari ne treba da pređete da kasnije ne bi bilo suza i kajanja. Naročito ako ste ga već upozoravali na katastrofalne greške koje pravi. Ne dozvolite da vas iko izrabljuje, iskorišćava i psihički ili fizički maltretira. Jer nijedna žena na svetu ne zaslužuje takav tretman!

Laganje

Ruku na srce, svi ponekad slažemo, ali konstantno parterovo laganje partnera niko ne mora da trpi. Ako i nakon hvatanja u laži tvrdi da govori istinu, a vi znate da nije tako, vreme je da prekinite kontakt. Pa ko normalan želi da provede život sa patološkim lažovom?

Prevara

Svi znamo da je to jednostavno nedopustivo. Ako ste pokušali da razgovarate s partnerom koji vas je prevario, ali on za sve probleme sve vreme krivi vas, razmislite da li ste u stanju da ceo život trpite tako ponižavajuće stvari. Iskrenim razgovorom sve se može rešiti, a ako on, i pored toga, uporno laže i menja žene, recite mu doviđenja. Ne dozvolite da vam neko vređa inteligenciju. Naročito ako prevaru negira, a vi znate da se desila.

Vređanje

Jasno da nije strašno ako vas dragi nekada počasti nekim epitetom koji vam nije drag. Ali učestalo vređanje je sasvim druga stvar. Niko ne sme da vas nazivati pogrdnim imenima, da vam preti, psuje vas ili ismeva. Objasnite partneru da za sve postoje granice i da ne želite da slušate takav rečnik. Vi ste dama i prema vama svaki muškarac tako treba i da se ophodi. Ukoliko on neće, sigurno postoji neki drugi koji hoće…

Ignorisanje

Patološko ignorisanje, kratki odgovori i bezvoljnost i konstantna mrzovolja muškarca upućuju da nešto nije u redu. Upozorite ga da se već duže vreme osećate zapostavljeno i recite mu da vam otvoreno kaže ako ste u nečemu pogrešili. Ako i dalje nastavi da vas ignoriše, razmislite s kakvom osobom imate posla i da li ste u stanju da se ceo život suočavate s ovom odvratnom pojavom. Jer neke stvari se nikada ne menjaju…

Agresivnost

Drage dame, ovo zapamtite za vijek i vijekova: niko nikada ne sme da digne ruku na vas!!! Osoba koja to radi nije vredna nijedne sekunde vašeg vremena. Cenite sebe, jer ako nije tako, ni drugi vas neće ceniti. Nikad, ali baš nikad ne dozvolite da vas partner udari!!! Nema tih razloga koji bi opravdali takav čin intimnog partnera!

Manipulacija

Ovde je najčešće reč o muškarcima koji konstantno iskorišćavaju vašu dobrotu. U suprotnom se ljute na vas ili vas ucenjuju. Ne bojte se da, dok ne bude kasno, prekinete kontakt s takvom osobom. Niko na ovom svetu ne sme da vam naređuje, niti da od vas traži da bilo šta radite ili govorite protiv vaše volje. Jer ljubav je lepa, velikodušna, nasmejana, ne zavidi, ne guši i ne boli. Onaj koji vas voli ne ponaša se kao da vas poseduje, već vas obožava!

Nema komentara

Komentariši