Koja je idealna veličina penisa i postoji li uopšte ideal? Naučnici već godinama pokušavaju pronaći odgovor na to pitanje.

2015. godine naučnici su napravili najveće istraživanje na ovu temu te u obzir uzeli penise čak 15.000 muškaraca kako bi pronašli odgovor na ovo pitanje. Istraživanje je sprovedeno na međunarodnom nivou te se pokazalo da je prosečna veličina penisa 13,12 centimetara u erekciji.

U opuštenom stanju prosečan penis ima 9,16 centimetara.
– Rezultati bi trebali pomoći velikoj većini muškaraca da shvate da je veličina njihovog penisa u normalnim meramA, rekli su britanski istraživači koji su tad prikupljali i obrađivali podatke za istraživanje.

Pokazalo se i da samo 2,28% muške populacije ima abnormalno mali penis, a isti postotak ima i abnormalno velik penis. U istraživanju su obrađeni podaci muškaraca od 17 do 91 godine kojima je penis izmeren u 20 prethodno objavljenih studija provedenih u Europi, Aziji, Africi i SAD-u.

Medical News Today 2018. godine objavio je još neke zanimljive podatke o veličini penisa, ali i o tome koliko muškarci razmišljaju o tome.

Tako je jedna studija, po pisanju Medical News Todaya, pokazala da je čak 85 posto žena zadovoljno veličinom penisa svojih partnera, no postotak muškaraca koji su zadovoljni veličinom svojih polnih organa puno je manji. Čak 45 posto muškaraca misli da ima mali penis.

Što se računa kao mali penis?
Istraživanje objavljeno u Journal of Urology pokazalo je da se veličina manja od 4 centimetra u opuštenom stanju te manja od 7,5 centimetara u erekciji mogu smatrati malim penisima.

Jedno istraživanje sprovedeno na 170 žena pokazalo je da je njima veličina penisa zanemarive važnosti, a širina penisa važniji dužine. Druga studija sprovedena na 50 žena pokazala je da čak 9 od 10 žena kaže da im je širina važniji u seksualnim aktivnostima.

Dapače, neka istraživanja pokazala su i da žene zapravo ne žele muškarce s prevelikim penisima. Studija objavljena 2015. godine u magazinu PLoS ONE ženama je pokazala 3D primere veličina penisa te od njih tražila da odaberu idealan. Žene su mogle birati između čak 33 primjera – od 10 centimetara do 21 centimetra dužine te od nešto više od 6 centimetara pa sve do 17 centimetara obima.

Za dugoročne seksualne partnere odabrale su penis nešto manjeg opsega i dužine, odabrale su prosečnu dužinu od 16 centimetara i širinu od 12 centimetara. Kad su upitane da odaberu penis za “jednokratne” seksualne odnose, odabrale su tek nešto veće mere – 16,25 centimetara dužine i 12,7 obima.

vladarka

anksioznostbodylanguagebogatstvodepresijaempatijagovortelahoroskophoroskopskiznaciljubavljubomoraljudimastamilionermislimoćmuskaracnarcisoidnostnedostataknlpnovacobavezaoholostosecanjaosmehotacpitanjapomocpromenapsihapsihologijapsihopatapsihopatijapsihoterapijarazmisljanjeresenjeroditeljroditeljstvosamocasimptomidepresijeslavasrecastatusstrahsvettatatekstvladanka218vladarkavoletizenezivotzodijak

Komentariši