Pali na prvi pogled – konačno objašnjenje zašto je baš TO fetiš svakog drugog muškarca na svetu!

Nije ni pretpostavka ni predrasuda. O tome kako muškarci reaguju na visoke štikle urađena su ozbiljna istraživanja!

Profesori sa različitih univerziteta koji se bave ponašanjem sproveli su razne testove kako bi utvrdili da li muškarce zaista više privlače žene na štiklama. U jednom od istraživanja devetnaestogodišnja devojka je obula visoke štikle i prilazila muškarcima starosne dobi od 25 do 50 i pitala ih da ispune anketu.

Vrhunski sadrzaj potpetica za sve ljubitelje istih pogledajte ovde

Galerija

Oko 80% onih kojima je prišla pristalo je da izdvoji 3-4 minuta i odgovori na pitanja. Kada je ista devojka obula ravne cipele ovaj broj je bio upola manji. Drugi deo testa je pokazao da su muškarci spremniji da priteknu u pomoć devojci na štiklama. Devojka je šetala i kada bi našla metu ispustila bi rukavicu i produžila dalje.

Čak 93% muškaraca je odreagovalo, podiglo rukavicu i pojurilo devojku ulicom kako bi joj je vratili. Kada je nosila ravne cipele taj broj je iznosio 63%. Veliko finale trebalo je da pokaže kome će pre muškarac prići u baru. Devojke su sedele za stolovima koji se dobro vide iz pravca šanka i bile su postavljene tako da im se vide cipele. Trebalo je duplo više vremena da muškarac priđe devojci u ravnom.

Ništa od navedenog nije preterano otkrovenje, ali se svakako postavlja pitanje zašto je to tako. Štikle utiču na način na koji žena hoda, čine da joj se kukovi više njišu, noge i zadnjica izgledaju bolje, leđa su ispravljena, a grudi izbačene. Znajući da izgleda bolje žena se oseća samouverenije i moćnije. Žena čije štikle odzvanjaju ulicom dok gazi sve pred sobom uzdignute glave mnogima izgleda nedostižno. A ko ne voli da ima ono što je takvo?

Nema komentara

Komentariši