O Ophihusu se znalo veoma dugo – stari Grci su ga prvi put otkrili pre više hiljada godina.

Fanove astrologije potresla je vest da se njihov znak zvezde “promenio” – očigledno zbog Nase koja je otkrila trinaesti znak. Znak se zove Ophiuchus, a poznat je kao nosilac zmije. Ako je verovati izveštajima, ovo „potpuno novo“ otkriće značajno menja horoskopske znakove zvezda.

Svako rođen između 29. novembra i 17. decembra bio bi Ophihus.

Novi datumi zodijaka:

Jarac: od 20. januara do 15. februara

Vodolija: 16. februara do 11. marta

Ribe: od 11. marta do 18. aprila

Ovan: od 18. aprila do 13. maja

Bik: od 13. maja do 21. juna

Blizanci: 21. juna do 20. jula

Rak: 20. jula do 10. avgusta

Lav: od 10. avgusta do 16. septembra

Devica: 16. septembra do 30. oktobra

Vaga: od 30. oktobra do 23. novembra

Škorpija: 23. novembra do 29. novembra

Ophiuchus: od 29. novembra do 17. decembra

Strelac: od 17. decembra do 20. januara

Međutim, Nasa nije otkrila Ophiuchusa, niti je ažurirala zodijačku kartu. O ophihusu se znalo veoma dugo – stari Grci su ga prvi put otkrili pre više hiljada godina. Nasa takođe nije promenila znakove zodijaka jer Nasa nema nikakve veze sa astrologijom koja ustvari nema dokazanu osnovu.

Šta je izazvalo konfuziju?

Zemlja i druge planete u Sunčevom sistemu kruže oko Sunca.  Zemlji je potrebno 365 dana da obidje Sunce. To znači, kao što vidimo, sunce prelazi u iste konstelacije svake godine u isto vreme.

12 sazvežđa koja čine astrološke znakove su dobro poznata, ali zapravo ih je čak 21, samo su manja, a njihove zvezde nisu istaknute tako dobro na nebu. To znači da astrolozi zanemaruju znakove, poput Ophiuchusa, u korist 12 „glavnih“ znakova. Taj znak je oduvek bio tamo i oduvek se to znalo, ali astrologija samo bira da ga ne koristi.

Zašto ljudi sada pišu o tome?

Uznemirenost se svodi na tekst iz bloga iz 2016. godine na Nasa web sajtu Space Place, namenjenom deci, koji se ponovo pojavio. Međutim, potpuno ista priča o znaku 13-te zvezde kružila je i 2011. godine. Blog objašnjava kako su Babilonci, koji su živeli pre više od 3.000 godina, kreirali zodijačku kartu. Odlučili su da je podele na 12 delova, da bi se uredno podudarali sa 12 meseci njihovog kalendara. Uprkos činjenici da su prepoznali 13 konstelacija, odlučili su da napuste Ophiuchusa, i tako se rodilo 12 horoskopskih znakova i tekstovi o njima koje mnogi danas čitaju.

horoskop

anksioznostbodylanguagebogatstvodepresijaempatijafeetgovortelahoroskophoroskopskiznaciljubavljubomoraljudimastamilionermislimoćmoneymuskaracnarcisoidnostnedostataknovacnplobavezaosecanjaosmehotacpitanjapokretipomocpozdravpromenapsihapsihologijapsihopatapsihopatijapsihoterapijarazmisljanjeresenjeroditeljroditeljstvosamocasimptomidepresijesrecastatus slavastrahsvettatatekstvladanka218vladarkavoletizenezivotzodijak

Komentariši