Šta reći o Veneri u Vodoliji a da nije rečeno? Svi govore kako je sinonim za slobodu, ideje, zabavu, druženje, ma savršena ljubav.

Ovoj Veneri je srce u mozgu, odatle ide ta neka čudna vena do srca. Ako je ne zainteresujete intelektualno ništa od ljubavi i uživanja. Reći joj da je lepa, zgodna, divna… je ravno uvredi. Svaka druga je takva. Reći joj da je otkačena, orignalna, blesava… je kompliment za nju. Izvesti je u restoran sa klasičnom muzikom, poslugom koja je perfektna, umreće od dosade.

Prosuće kafu po sebi da bi se nešto desilo i bilo drugačije. Odvesti je u kafanu, kupiti joj plastični cvet od musavog klinca će je oduševiti dok pije mlako pivo sumnjivog porekla. Tu se dešava život, tu su razni ljudi, boemi, razni mirisi i ukusi, duša. Doduše do ove Venere se teško stiže, jer u svoj svojoj slobodi je vrlo kontrolisana i uvek, ali uvek razmišlja.

Ako hoćete da vas zavoli Venera u Vodoliji, budite drugačiji od drugih, svoji. Ako vas zavoli i razočara se, neće otići, nije to impulsivna Venera u Ovnu, koja zatvara i otvara vrata svaki čas. Ova Venera će čekati, tražiće odgovore u sebi, vama, svetu, za razočaranje. Imaćete kraj sebe ugašenu slobodu, ugaženu i zamišljenu ljubav koja ćuti, posmatra, razmišlja. Srce je zaključano, nema povratka, samo traži odgovor da bi se oslobodila pitanja u sebi i otišla. Ako ga ne nađe, neće ni otići, ostaće za vas ugašena, za prijatelje ne. Sa njima će se opuštati, smejati a vi ćete i dalje imati led. Izviniti se joj je uvreda, jer nema objašnjenje. Ona mora da zna zašto je prevarena, zašto ste je razočarali, zašto vas je uopšte volela, zašto…

Kao što rekoh, mozak je ovoj Veneri erogena zona, pročačkajte joj intelekt, zaludite je rečima i biće vaša. To nije vatrena ljubavnica koja će da vrištati u krevetu, ona je iznad toga, ona je obična u svoj svojoj neobičnosti i vrlo kontrolisana. Ljubav sa njom se održava rečima, konstantim intelektualnim stimulansom, to joj je jedini afrodizijak.
Pa sad neka neko kaže da je ova Venera sjajna ? Treba naoštiriti mozak i jezik da bi se osvojila, i nastaviti je intelektualno osvajati, do kraja života, jer jedino takvu je vredi voleti, jedino takva će vas voleti.

Nije lako, ni malo! Komplikovana je i nepredvidiva kao vremenska prognoza. Ume iz bunta, ako je i sve u redu, da napravi nered da bi se nešto dešavalo a za to treba biti pametan i igrati tu igru.

 

astrogrineta@gmail.com

Nema komentara

Komentariši