Izdvajamo deset opasnih greški koje pravite sa muškarcima.

Greška 1 – Kladi se na njegov potencijal

Ili u prevodu misli da je on puno bolji nego što se spolja vidi. Znate li da se muškarci i žene u vezama ponašaju drugačije? Naravno da znate.

Možda imate brata, prijatelja ili s druge strane prijateljice koje njihovi momci ne tretiraju s poštovanjem. Nekako, te žene uvek pronalaze izgovore za njihovo ponašanje. Zbog čega, verovatno se pitate. Ali odgovor je vrlo jednostavan. Žene ne prave izbor na osnovu dobar i loš na svakodnevnoj bazi, one biraju muškarce na osnovu instinktne privlačnosti prema njemu. I pogodite šta? Instinkt ih vara. Zbog toga ostaju sa muškarcem koji ih ne tretira dobro i mesecima, pa i godinama.

Da bi ovo pojednostavili, njih zbunjuje snažna privlačnost koju osećaju, pa misle kako ona znači “dublju povezanost”. Na taj način opravdavaju svoju vezu sa pogrešnim muškarcem.

Većina takvih žena misli da će se on promeniti. Vidi u njemu skrivene potencijale (koji ne postoje). Misli kako će on uz nju postati bolja osoba, bolji ljubavnik, bolji otac, bolji prijatelj… Dok je prava istina da je to beznadna situacija. Ako je stariji od 16 godina, vi ga nećete promeniti.

Žene koje misle da će njihov partner uz njih postati neko drugi unapred su osuđene na ljubavni neuspeh.

On može promeniti sitnice, ali osnovne stavove neće nikad.

Greška 2 – Pretpostavlja da zna muškarce i njihovu psihologiju

Žene su drugačije od muškaraca. Morate to prihvatiti i sa tim se nositi.

Kada žena vidi muškarca, mnogo toga može iščitati iz njegovog držanja i stila, o statusu, karakteru i može o njemu reći mnogo toga.

To je vrlo jednostavan i očit proces, pa ga većina žena izvodi. Ali muškarci ne funkcionišu tako. Oni su u tom smislu površna bića i ne razumeju neverbalnu komunikaciju. Ono što žene zovu emotivnom intuicijom muškarci najčešće nemaju. Ali žene to ne razumeju. To znači da muškarca neka žena može seksualno privući isključivo na osnovu izgleda. Ako želi sa vama spavati, to ne znači da se tu još nešto događa.

Međutim, ako žele vezu, izgled nije najvažnija stvar. On je bitan, ali ne toliko moćan.

Greška 3 – Pretvara se da je ono što nije

U želji da ugode muškarcu, žene konstantno rade stvari kojima će privući njihovu pažnju kako bi ih on više voleo ili se zaljubio.

Još jedna grozna ideja.

Mnogo žena pogrešno misli da ako pokažu za šta su sve sposobne i koje sve neobične stvari mogu izvesti da će na taj način privući muškarčevu pažnju i da će on poželeti biti sa njima.

Ali problem je što muškarce ne privlači previše takav tip osobe. Ne vole žene koje im se ulizuju, one koje očajnički trebaju pažnju i one sa kojima se moraju takmičiti. Nemojte ovo pogrešno shvatiti. Super je biti sposobna žena, ali ono što privlači muškarca je žena koja ga ohrabruje na izražavanje emocija, nesebičnost, nežnost i iskrenost.

Ne trebate biti “laka” žena da bi vas muškarac zavoleo, ali neće vas zavoleti ni ako se ponašate kao da ste dar sa neba. Pa ako mislite da će vas učiniti privlačnijom to što izigravate ženu iz mašte, razmislite još jednom.

Do muškarčevog srca nikad nećete stići kroz seks, ako je to isključivo seks, ako izigravate nešto, bilo šta.

Greška 4 – Prerano deli osećanja

Još jedna velika greška je prerano reći šta osećate. Gledajte… Atraktivni, solo i uspešni muškarci su vrlo retki. A zbog toga dobijaju mnogo ženske pažnje. Većina njih i shvata svoje kvalitete. Privlačni muškarci su izlazili s mnogo žena i imaju ono što se naziva iskustvom. Znaju šta mogu očekivati. A jedna od stvari koja će najbrže oterati privlačnog muškarca od vas je rečenica: “Znaš, baš mi se jako, JAKO, sviđaš”. To signalizuje da ste samo još jedna od onih stereotipnih žena koje žure u veze i ne mogu se kontrolisati, jer im je nužan muškarac da bi ih ispunio i upotpunio njihov život.

To nije privlačno muškarcima. Nemojte to raditi. Opustite se. Postoje mnogo bolji načini.

Greška 5 – Pogrešno tumači važne signale koje on šalje

Muškarci komuniciraju o tome šta osećaju i bez da to direktno govore. Ipak, većina žena zna intuitivno na početku prepoznati kakva je on osoba, ali kasnije zaboravlja na tu svoju sposobnost.

Signali koje on šalje mogu se svesti na četiri osnovna nivoa:

Društvena: Gde stoji u svom životu – stabilnost, samopouzdanje, smer kuda ide…
Emotivna: Da li je ili nije “emotivno dostupan”.
Fizička: Privlačite li ga i iz kojih razloga.
Ljubavni status: Je li otvoren za izgradnju i razvoj veze.

Najzabavnija je stvar što na svim ovim područjima muškarci šalju signale potpuno nesvesno i nasumično.

Morate naučiti prepoznavati ove signale ako želite ozbiljnu vezu sa muškarcem i što je važnije detektovati, poklapaju li se vaše želje i viđenje budućnosti sa signalima koje on odašilje.

Greška 6 – Oslanja se na svoju prirodnu sposobnost procene njegovog karaktera

Ljude nije lako proceniti. Posebno ne muškarce. Ali ni žene. I jedni i drugi imaju posebne načine na koje izražavaju ono što misle.

Žene komuniciraju natuknicama, govorom tela, sarkazmom i koketiranjem kada upoznaju muškarca. One mogu indirektno ili direktno dati muškarcu do znanja da su zainteresovane za nešto ozbiljnije.

Muškarci su drugačiji.

Oni obično komuniciraju sarkazmom, humorom ili na neki drugi način da bi izrekli svoj status. Vrlo retko će neki muškarac iskreno komunicirati sa ženom je li spreman ući u vezu. Osim kod seksualne zainteresovanosti, muškarci su vrlo indirektni o onome što nameravaju i što žele.

Ako ne znate čitati te suptilne signale možete steći vrlo pogrešan utisak, a to može uzrokovati slomljeno srce i još mnoge probleme. Jedini način da to izbegnete je da naučite razlikovati na osnovu suptilnih signala dobrog i lošeg muškarca.

Greška 7 – Očekuje da će je veza usrećiti

Mnoge žene misle da će muškarac potpuno promeniti njihov život, da će ih učiniti potpunima i srećnima. Naravno, postoje veze i situacije koje to naprave, ali osim izuzetaka, to se ne događa.

Ništa ne odbija više muškarce od žene koja od njega očekuje da će je usrećiti, a muškarci koji traže žene koje treba usrećiti, verovatno nisu baš ljupki i nežni kakvima se predstavljaju. Vrlo je važno da se partneri nadopunjavaju, ali ako tražite nekoga ko će vas upotpuniti, to znači da niste potpuna osoba, a nikome se ne sviđaju nepotpune osobe, pa će to imati vrlo negativan učinak na utisak koji će on kreirati o vama.

Pa šta onda možete učiniti?

Možete zainteresovati muškarca tako da ga uključite u svoj život na prirodnije načine, gde će vas on podstaknuti da se sami o sebi više brinete i pronađete ispunjenje u životu. Ali takve situacije morate sami kreirati i retko se događaju slučajno.

Greška 8 – Pokušava ga uveriti da bi je trebao voleti ili mu se sviđati

Šta radi većina žena kada upozna muškarca koji joj se sviđa, a on nije zainteresovan za nešto ozbiljno? Tačno. Pokušava ga uveriti da pođe osećati drugačije.

KADA SE RADI O PRIVLAČNOSTI, NE MOŽETE NEKOGA NI NA ŠTA NATERATI.

Ne možete nekog logikom i razumom naterati da vas zavoli. Ako on ne oseća to nešto, kako možete očekivati da će ga vaša objašnjenja podstaknuti na to?!

Nemojte misliti da to samo rade žene. Muškarci su još gori. Uvek daju komplimente ženama kojima se ne sviđaju, ugađaju im, kupuju im poklone, a da ne govorimo koliko često znaju pitati zbog čega vam se ne sviđaju. Razlika je što se takvim ponašanjem žena još i može “kupiti”, ali muškarce ne. S druge strane on će možda uživati u onome što dobija, ali to neće promeniti ono što on oseća.

Greška 9 – Ne zna se ponašati u različitim situacijama

Muškarac po pravilu ima jasnu ideju šta želi od žene, a to ne znači samo seks. Možda je teško poverovati, ali već pre prvog spoja on ima pretpostavku o tome šta želi od vas. A ako ne znate kako to otkriti, i samo sedite gledajući u njega i zavodeći ga, u pokušaju da mu ugodite i budete ono što mislite da on želi, to neće pomoći.

Ako ne znate prepoznati šta on želi, uvek ćete biti gubitnica. Stoga na spojevima se nemojte samo truditi zavesti ga, nego i pažljivo posmatrajte kako biste otkrili šta on želi.

Greška 10 – Ne žele se menjati

Ne trebate menjati svoje stavove, izgled ili sl, ali ako imate obrasce ponašanja koji su dokazano neefikasni pokušajte ih shvatiti i promeniti.

psihologija

anksioznostbodylanguagebogatstvodepresijaempatijagovortelahoroskophoroskopskiznaciljubavljubomoraljudimastamilionermislimoćmuskaracnarcisoidnostnedostataknlpnovacobavezaoholostosecanjaosmehotacpitanjapomocpromenapsihapsihologijapsihopatapsihopatijapsihoterapijarazmisljanjeresenjeroditeljroditeljstvosamocasimptomidepresijeslavasrecastatusstrahsvettatatekstvladanka218vladarkavoletizenezivotzodijak

Komentariši