Kad sam postala supruga, provodila sam najmanje 16 sati dnevno vodeći računa da sve bude čisto, u slučaju da „neko dođe kod mene“, ali onda sam posle reči moje bake primetila da svi oni, kojima sam se toliko trudila da budem „model domaćice“ veoma zauzete… šetaju, opuštaju se, zabavljaju i uživaju u životu, a da nikome ništa ne objašnjavaju.

A ja sam bila u stalnom grču “A ako se iznenada neko pojavi u mojoj kući, a ono haos?” 

Odjednom sam shvatila da nisam dužna nikome da objašnjavam svoju kućnu situaciju. Ljude ne zanima šta radim kod kuće ceo dan. Ljudi sebi dozvoljavaju da se opuste, zabave i uživaju u životu.
Život je kratak!

Prašinu brišite … ako je potrebno. Još važnije – imajte vremena da nacrtate sliku ili napišete pesmu, mazite mačku ili se igrate sa psom, prošetate iz zadovoljstva ili posetite prijatelja, kuvate nešto ukusno ili zalivate svoje omiljene biljke, igrate se sa decom ili prošetate sa mužem…

Dajte sebi malo slobodnog vremena za sunčanje na plaži ili penjanje na planine, igrajte se, slušajte muziku, čitajte knjige, zainteresujte se i uživajte u životu.

Prašina po potrebi … jer život se nastavlja napolju. I ovaj dan se više neće vratiti!

Zapamtite da dok ste još mladi postoji mnogo stvari koje lako možete učiniti, a to u odrasloj dobi neće biti tako lako.

A kad svi mi jednog dana odemo, na kraju ćemo postati prašina! I niko se neće setiti koliko ste ribali, čistili i koliko ste često trčali po kući sa krpom u ruci…. ali pamtiće vaš osmeh, sjaj vaših očiju, dar prijateljstva, radosti i onoga što ste činili nesebično za bića i sebe. Pamtiće način kako ste umeli da uživate i možda ćete nekome kao takvi biti primer.

Dakle, prašinu brišite po potrebi. Onaj ko vam doodje u kuću i gleda koliko je uredna – nije prijatelj, već nezadovoljna i sopstvenim životom isfrustrirana osoba.

 

(VLADARKA)

Nema komentara

Komentariši