Donosimo vam savjete američkog milionera Granta Cardona kako da zaradite milion prije nego što ostarite.

Ako vam neko sada kaže da možete postati milioner, pomislićete da je pomalo lud. Grant Cardone je sa 21 godinu završio fakultet, bez novca i sa kreditima, a prije tridesete je postao milioner

 

1. Ne budite zadovoljni sa onim što imate 

Uvijek je potrebno da težite za nečim više. Tek kad počnete težiti za većim sredstvima, naći ćete način da to i ostvarite.

 

2. Štednja na drugačiji način

– Nikada nemojte štediti da biste uštedili i onda potrošili na kupovinu nekih stvari. Potrebno je štediti da biste uložili u nešto i tako ostvarili još veći prihod novca.

 

3. Nemojte se hvaliti

– Kada na početku počnete zaradjivati, to ne moraju svi odmah znati. Nemojte odmah kupovati nove telefone ili auta.

 

4. Ne budite lenji

– Da biste ostvarili san i postali milioner, morate mnogo i vrijedno da radite. Novac ne poznaje za vrijeme i mjesto. Ako vam firma radi do 18 časova, budite spremni i da ostanete mnogo sati duže kako bi ostvarili bolje prihode i dobili više novca.

 

5. Krediti nisu dobra stvar

– Kredit vam može pomoći samo u slučaju ako ćete pomoću njega uložiti u neku dobru investiciju i na taj način ostvariti profit. Ako dižete kredit da bi ga potrošili i od njega da nemate zaradu, onda je to uzaludno.

 

6. Nemojte sebi dozvoliti da ste siromašni.

-Donosimo vam izjavu Bil Gejtsa, koji posjeduje ogromno bogatstvo “Ukoliko ste rođeni siromašni, krivica nije na vama, ali ukoliko umrete siromašni, jedini krivac ste vi sami”.

 

7. Razmišljajte o velikim ciljevima

– Odmah na početku sebi postavite visok i jasan cilj. Uvijek razmišljajte i želite što više novca. Nemojte reći da želite da zaradite deset hiljada, nego da želite da zaradite bar stotinu hiljada.

3 0 komentara

Komentariši