Džentlmen je retka vrsta u današnjem društvu.

Biti muško je stvar rođenja, biti muškarac je stvar godina, ali biti džentlmen je stvar izbora. Ne izbora koji napravimo jednom ili dva puta u životu, već nizom izbora koje pravimo svakog dana u životu.
Pa koji su to onda izbori koji razdvajaju takvog muškarca od „običnih ljudi“?

 

1. DŽENTLMEN JE DOBAR PREMA SVIMA

Uspešan i samozadovoljan čovek se nikada ne boji jednakosti. Na svetu ne postoji ni jedna osoba koja vam se može naći na putu bilo kog dana, a da ne zaslužuje poštovanje. Bilo da je to osoba koja vam donosi kafu, čisti pod u teretani ili je to direktor firme, svi su oni ljudska bića i zaslužuju poštovanje.

 

2. DŽENTLMEN SE NE POJAVLJUJE PRAZNIH RUKU

Ako zrelog muškarca neko ljubazan pozove u svoju kuću ili stan, on se nikada neće pojaviti bez znaka zahvalnosti. Izbor će zavisiti o prigodi i o domaćinu ali ono što je važno jeste da se džentlmen zahvalio na pozivu.

 

3. DŽENTLMEN UVEK RADI NA SEBI

Kako bi zaradili poštovanje od drugih, prvo ga morate imati za sebe. To znači da pravi muškarac vodi računa o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. U današnjem društvu gde vladaju neke nove moralne vrednosti, džentlmen se i dalje bavi nekim edukativnijim stvarima. Bilo da je to čitanje knjiga, slušanje predavanja ili gledanje dokumentaraca, važno je ne izgubiti iz vida stalno aktiviranje moždanih vijuga, a istovremeno ne zapostavljati rad na svom telu.

 

4. DŽENTLMEN SE NE BOJI GREŠAKA

Mnogi ljudi u današnje vreme izbegavaju situacije u kojoj mogu da pogreše. Jedini način da se sazna ili nauči nešto novo je da se načini greška. Tek kada čovek pogreši, prima nove informacije, menja neke stavove i tako napreduje. Osoba koja nije sposobna da prizna grešku, neće izvući nikakvu pouku.

 

5. DŽENTLMEN ČINI SVOJU LEPOTICU SREĆNOM

Važno je da muškarac održava svoje ponašanje u vezi na visokom nivou. To znači da uvek treba da ceni svoju ženu i da je tretira najbolje što ume. On zna da je jednak trud potreban kako za osvajanje žene koju želi, tako i za zadržavanje žene pored sebe. On nikada neće izgubiti iz vida male stvari koje nju čine srećnom.

 

6. DŽENTLMEN JE ISKREN

Kada je neko iskren to znači da je taj neko i pouzdan i častan. Doslednost je važna kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu.

 

7. DŽENTLMEN ZNA RAZLIKU IZMEĐU SAMOPOUZDANJA I AROGANCIJE

… i zna kako da ne pređe granicu između te dve stvari…

 

8. DŽENTLMEN ZNA DA POSTOJI RAZLIKA KADA ŽENI KAŽEŠ DA JE SEKSI I KADA JOJ KAŽEŠ DA JE PRELEPA

…i zna kako i kada koristiti koji od tih pojmova.

 

9. DŽENTLMEN STAVLJA DRUGE NA PRVO MESTO

Džentlmen ne može biti neko ko je sebičan ili ko loše tretira druge ljude da bi imao korist od toga. On nije ljubazan prema ljudima zbog onoga ko su oni, nego zbog onoga ko je on.

Oni su danas su retka vrsta u današnjem društvu. Za muškarce je važno da teže tim idealima, a za žene je važno da pokažu da cene njihov trud. Iako mnogi muškarci teže tim kvalitetima bez nekog vanjskog uticaja pretpostavljamo da bi uložili još više truda da znaju koliko bi im to promenilo život na bolje. Bilo kako bilo, dzentlmen se ne boji odvajanja od mnoštva. Trud koji oni ulažu da bi živeli život najbolje što mogu dolazi sa nagradom koju mnogi nikada neće dobiti, a to je ostvarenje tog cilja.

Nema komentara

Komentariši